Sous-vide nakládaný květák

0 0
Sous-vide nakládaný květák

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 šálky květák
1 šálek vinný ocet bílý
1 šálek voda
1/4 šálku cukr
1 lžíce sůl
cca 2,5 cm čerstvá kurkuma
pár snítek čerstvý kopr
1 lžíce kuliček černý pepř celý

Pozor - nakládání zeleniny je se sous-vide návyková záležitost!

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Už žádná zelenina promáčená vodou. Tady je recept na křupavý a extrémně chutný nakládaný květák s kurkumou a koprem. V sezóně ho naložíte a v zimě si pochutnáte, navíc za zlomek ceny nakládané zeleniny z obchodu. Dost možná si se sous-vide nakládání zeleniny zamilujete tak, že budete mít plnou spižírnu.

Postup

1
Hotovo

NÁLEV

Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
Smíchejte vodu, ocet, sůl, cukr, pepř a plátky kurkumy v hrnci. Povařte, dokud se nerozpustí cukr.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA KVĚTÁKU

Nakrájejte si květák na růžičky a pečlivě propláchněte, případně můžete i na pár minut namočit do slané vody.

3
Hotovo

PLNĚNÍ SKLENIC

Pořádně si vyčistěte zavařovací sklenice i víčka a vložte do nich květák společně s větvičkami kopru. Do sklenic přilijte nálev a uzavřete.

4
Hotovo

VAŘENÍ

Víčka utáhněte jen konečky prstů, aby mohl unikat přebytečný vzduch a sklenice neprasknuly. Ponořte je zcela do horké lázně a vařte po dobu 3 hodin.

5
Hotovo

HOTOVO

Po skončení vaření sklenice vytáhněte a nechte je vychladnout v pokojové teplotě. Můžete podávat nebo je uchovejte v lednici nebo na chladném místě.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

rybí burgery s aioli
předchozí
Rybí burgery s curry aioli
kuře s bazalkovým pestem
další
Kuřecí prsa s bazalkovým pestem
rybí burgery s aioli
předchozí
Rybí burgery s curry aioli
kuře s bazalkovým pestem
další
Kuřecí prsa s bazalkovým pestem

Přidejte svůj komentář