Background Image

Kuřecí prsa s bazalkovým pestem

0 0
Kuřecí prsa s bazalkovým pestem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
900 g kuřecí prsa bez kosti
2 lžíce olivový olej
3 stroužky česnek
1 1/2 lžičky košer sůl
1 lžička černý pepř
PESTO
4 šálky čerstvá bazalka
1/2 šálku piniové oříšky
3 stroužky česnek
1/2 šálku strouhaný parmazán
2/3 šálku extra panenský olivový olej
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky černý pepř

Perfektně měkká kuřecí prsíčka doplněná italskou klasikou

Kuchyně:

Ingredience

  • PESTO

Recept

Sdílet

Dokonale uvařené šťavnaté a jemné kuřecí maso připravíte v horké lázni sous-vide. Skvěle ho doplní pravé italské pesto s parmazánem a piniovými oříšky, které je připravené raz dva, zatímco se maso bude pěkně vařit. Pokud se chcete cítit jako Italové, dejte si jako přílohu těstoviny. Ta kombinace vás určitě nadchne.

Číst
10% slevový kupon na školu vaření Chefparade.cz

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 63 °C.
Kuřecí prsa polijte 1 lžící olivového oleje, přidejte mačkaný česnek a pepř. Opatrně vložte do sáčku a vakuujte.

2
Hotovo

VAŘENÍ MASA

Vložte sáček do vodní lázně a vařte po dobu 2 hodin (maximálně 4 hodiny).

3
Hotovo

PŘÍPRAVA PESTA

Předehřejte si troubu na 350 stupňů. Piniové oříšky vysypte na pečící papír a opečte do zlatova, cca 3-5 minut.
Opečené oříšky se strouhaným sýrem, bazalkovými lístky, nasekaným česnekem, solí a pepřem vložte do mixéru a mixujte. Pomalu přilívejte olivový olej, až se vše zcela rozmixuje.
Takto hotové pesto můžete uchovat také v krabičce v mrazáku (jen před mražením ještě polijte vrstvou olivového oleje).

4
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Po uvaření vytáhněte maso z lázně a nechte vychladnout.
Rozpalte zbytek (1 lžíci) olivového oleje v pánvi a opečte kuřecí prsa do hněda ze všech stran (cca 3 - 5 minut).

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Kuřecí maso nakrájejte, polijte pestem a podávejte třeba s těstovinami.

Zdroj: fundiegofamily.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

nakládaný květák sous-vide
předchozí
Sous-vide nakládaný květák
křupavé vepřové koleno
další
Křupavé vepřové koleno
nakládaný květák sous-vide
předchozí
Sous-vide nakládaný květák
křupavé vepřové koleno
další
Křupavé vepřové koleno

Přidejte svůj komentář