Celerová sous vide kaše (pyré)

0 0
Celerová sous vide kaše (pyré)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g celer
195 g smetana 33%
40 g máslo
15 g citronová šťáva
4 g sůl

Originální a velmi chutná příloha k vepřovému masu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Celer má velmi výraznou chuť. Jedná se o nevzhledný kořen, který má pod tvrdou slupkou krásnou bílou dužinu. Metodou sous vide lze dužinu jednoduše rozvařit do hedvábně hladkého a velmi chutného pyré s příchutí zeleniny.

Celerové pyré lze v sáčku skladovat až několik dní – když je třeba, velmi snadno se ohřívá. A přitom neztrácí kvalitu a chuť. Celerová kaše je naprosto skvělá příloha k vepřovému masu, můžete ji však podávat i samotnou.

A ještě jeden tip na konec – celerovou kaši můžete smíchat s kaší bramborovou. Někteří členové našeho kuchařského týmu na tuto kombinaci nedají dopustit!

Postup

1
Hotovo
5 min

Oloupejte celer

Za pomoci škrabky nebo nože pečlivě oloupejte celer tak, aby na něm nezůstala žádná hnědá slupka.

2
Hotovo
5 min

Omyjte a nakrájejte

Celer omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší plátky.

3
Hotovo
5 min

Zabalte

Vložte do sous vide sáčku. Přidejte šlehačku, máslo, citronovou šťávu a sůl. Vakuově zabalte.

4
Hotovo

Vařte

Sous vide lázeň nahřejte na 85° C. Vložte sáček a vařte po dobu 90 minut.

5
Hotovo
5 min

Rozmixujte

Vyjměte sáček z lázně a jeho obsah přelijte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne hladká hmota.
Tip: Namísto mixéru můžete použít také klasický ruční mixér s metlami.

6
Hotovo

Servírujte nebo uložte na později

ladyambientte

Sous vide tymiánový olej
předchozí
Sous vide tymiánový olej
Sous vide roláda z ryby
další
Sous vide roláda z ryby
Sous vide tymiánový olej
předchozí
Sous vide tymiánový olej
Sous vide roláda z ryby
další
Sous vide roláda z ryby

Přidejte svůj komentář