Background Image

Sous vide roláda z ryby

1 0
Sous vide roláda z ryby

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
110 g ryba
1,6 kg voda
160 g sůl
80 g cukr
podle potřeby olej

Šťavnatá rybí roláda, která příjemně překvapí každého fajnšmekra.

Ingredience

Recept

Sdílet

Slovo roláda pochází z francouzského slova „rouler“, což znamená vrátit, stočit nebo sbalit. Slovo roláda tak dokonale vystihuje celý princip tohoto kulinářského zázraku, který můžeme připravit prakticky z čehokoliv – od kuřecího a vepřového masa, přes sýr až ke sladkým těstům a roládám cukrářského střihu.

Roláda je skvělým prostředkem, kterak maso upravit do atraktivního vzhledu a navíc mu propůjčit výbornou chuť. V případě rybí rolády doporučujeme zkombinovat dva druhy masa, čímž vznikne elegantnější textura.

V tomto receptu vám prozradíme, jak připravit sous vide roládu z ryby. Jedná se o velmi jednoduchý postup.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme rybu

Z rybího filetu odstraníme kůži. Za pomoci pinzety z ryby vytaháme všechny kosti (nebo požádáme řezníka, aby nám rybu vykostil).

Filet rozdělíme na dva stejné kousky.

2
Hotovo
20 - 45min

Vložíme do slaného nálevu (doporučeno)

Naložení do solného láku rybu hezky okoření a zvláční. Maso je poté pevnější a proto se lépe krájí.

Pro přípravu solného láku smícháme vodu, sůl a cukr. Poté nálev dáme do ledničky zchladnout na 5 ° C.

Tenčí plátky ryby by v láku měly zůstat asi 20 minut, silnější plátky alespoň 45 minut.

Filety vyjmeme ze solného nálevu a zlehka osušíme papírovou utěrkou.

3
Hotovo
10 min

Připravíme plastovou fólii, zabalíme

Na pracovní plochu rozbalíme kus plastové fólie (viz. obrázek). Fólie by měla být pěkně vyhlazená, tedy bez větších záhybů a vrásek.

Jeden kus ryby položíme na plastovou fólii (hezčí stranou směrem dolů). Na obou stranách fólie si necháme volných několik centimetrů.

Plátek ryby můžeme okořenit dle vlastní chuti.

Na první plátek položíme druhý plátek ryby a vynasnažíme se, aby byl s prvním plátkem hezky v zákrytu.

Fólii vezmeme za dva bližší rohy a přetahujeme ji přes filety směrem od sebe. Pomocí prstů vyženeme všechen vzduch a pokusíme rybu vytvarovat do úhledného válečku.

Konce fólie několikrát zatočíme, aby ryba uvnitř válečku hezky držela. Konce pro jistotu ještě zavažte nějakým provázkem.

4
Hotovo
30 - 45 min

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 45 °C. Válečky vložíme do nádoby a vaříme po dobu 30 – 45 minut (doba vaření se liší v závislosti na požadovaném propečení, ale i podle tloušťky ryby).

5
Hotovo
10 min

Nakrájíme, opečeme a podáváme

Váleček vyjmeme z lázně. Ještě než ho zbavíme plastového obalu, rybu nakrájíme (na kolečka – pod úhlem asi 45 stupňů).

Z každého kusu masa odstraníme fólii.

Na sporáku předehřejeme pánem na středně vysokou teplotu. Přidáme trochu oleje. Vložíme kousky rolády a po obou stranách je rychle opečeme.

Vyjmeme z pánve a okamžitě podáváme.

K sous vide roládě z ryby doporučujeme podávat omáčku Piccata.

blank
Celerová sous vide kaše (pyré)
předchozí
Celerová sous vide kaše (pyré)
Piccata omáčka
další
Piccata omáčka
Celerová sous vide kaše (pyré)
předchozí
Celerová sous vide kaše (pyré)
Piccata omáčka
další
Piccata omáčka

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here