• Home
  • Drůbež
  • Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

0 0
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 ks kachní stehna
podle potřeby sůl
podle potřeby cukr
podle potřeby olej
podle potřeby pomerančová kůra
podle potřeby bylinky čerstvé, podle vašeho výběru

Výborná kachní stehýnka, která jsou na povrchu křupavá a uvnitř pěkně šťavnatá.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Instrukce

Francouzi umí věci vylepšit. Ať už se jedná o smažené brambory, buldoky, toasty nebo líbání. A stejné je to i s pečenými kachnami, respektive s pečenými kachními stehýnka. Pokud si chcete doma připravit ty nejlepší kachní stehýnka, udělejte to, jako to dělají Francouzi. A nezapomeňte přitom na sous vide vaření!

Kroky

1
hotovo

Připravíme vodní lázeň

Naše oblíbená kachní stehýnka vaříme při teplotě 70 °C po dobu 16 hodin. Zvolit však můžete i jinou teplotu:

60 °C/16 hodin – tvrdší kachní stehýnka, která se jedí jako steak
80 °C/16 hodin – zcela provařená kachní stehýnka, kdy maso odpadá od kosti

2
hotovo
5 min

Připravíme kachní stehýnka

Každé stehýnko ořízneme kolek kosti asi 4 cm od špičky. Díky tomu jde maso lépe od kosti a stehýnka se lépe prezentují na talíři nehledě na to, že obnažená kost může sloužit jako elegantní rukojeť při konzumaci stehna.

3
hotovo
5 min

Okořeníme

V misce zkombinujeme pět dílů soli a dva díly cukru podle chuti a stehýnka ve vzniklé směsi rovnoměrně obalíme.

Do sáčku nalijeme trošku oleje, vložíme stehýnka, přidáme pomerančovou kůru a námi vybrané koření a vakuově zabalíme.

4
hotovo
16 h

Vaříme

Zabalená kachní stehýnka vložíme do předehřáté sous vide lázně a vaříme po dobu 16 hodin.

5
hotovo
5 min

Očistíme kosti

Uvařená stehýnka opatrně vyjmeme ze sáčku. Vyčnívající kost otřeme ručníkem a očistíme od zbylého masa.

6
hotovo
10 min

Dokončíme

Rozpálíme pánev na nejvyšší teplotu a stehýnka do ní opatrně vložíme. Pečeme po obou stranách, dokud kůrčička hezky nezhnědne (cca 7 – 10 minut).

Pozor! Pokud narušíte kůžičku, kachní stehýnka při pečení mohou ztratit šťávu a ztvrdnout.

7
hotovo

Podáváme

Naaranžujeme na talíř a ještě za tepla podáváme. Dobrou chuť!

ladyambientte

Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou
předchozí
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou
Sýrová omáčka na nachos
Další
Sýrová omáčka na nachos

Přidej svůj komentář