Background Image

Sýrová omáčka na nachos

0 0
Sýrová omáčka na nachos

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

300 g sýr oranžový cheddar
300 g mléko
12 g citrát sodný
4 g sůl
1,5 g hexametafosforečnan sodný
50 g chilli nakládané jalapeňos

Výborná pálivá omáčka k nachos a jiným brambůrkám.

Vlastnosti:
  • Ostré
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tenhle super jednoduchý recept na sous vide sýrový dip na nachos vám zabere maximálně 25 minut, výsledný produkt však bude chutnat jako z profesionální kuchyně. K přípravě nejlepší sýrové omáčky používáme oranžový sýr cheddar a papričky jalapeňos, můžete však použít další druhy sýrů a papriček podle své vlastní chutě. Pokud nemáte rádi pálivé, můžete namísto chilli papriček použít klasickou červenou papriku pro obarvení a dochucení sýru, nebo papričky úplně vynechat.

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 75 °C.

2
Hotovo
3 min

Nakrájíme sýr

Sýr nakrájíme na malé kousky, nebo ho nastrouháme či rozmačkáme vidličkou.

3
Hotovo
2 min

Sbalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme sýr, mléko, sůl, citrát sodný a hexametafosfát sodný. Pečlivě zabalíme.

4
Hotovo
15 min

Vaříme

Sáček ponoříme do sous vide lázně a zahříváme přibližně 15 minut, nebo dokud se sýr hezky nerozpustí.

5
Hotovo
5 min

Rozmixujeme

Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a celý jeho obsah přelijeme do mixéru. Přidáme omyté chilli papričky. Mixujeme, dokud nevznikne perfektně hladká směs.

6
Hotovo

Podáváme

Sýrovou omáčku okamžitě podáváme s nachos, brambůrky nebo dalšími pochutinami. Lze ji použít také jako přílohu k masu či zelenině.

blank
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
předchozí
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
Jemná grilovaná sous vide chobotnice
další
Grilovaná sous vide chobotnice
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
předchozí
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
Jemná grilovaná sous vide chobotnice
další
Grilovaná sous vide chobotnice

Přidejte svůj komentář