Křupavá celerová srdíčka

0 0
Křupavá celerová srdíčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks řapíkatý celer
olej
sůl

Křupavá a lahodná ozdoba jídel

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Křehké středy řapíkatého celeru (neboli srdíčka) skvěle slouží jako křupavá a chutná příloha k masům. Navíc dobře vypadají a nejeden šéfkuchař je používá při prezentaci svých jídel. Uvařte si je sous-vide a pak rychle opečte na grilu a pochopíte jejich kouzlo.

Postup

1
Hotovo

KRÁJENÍ

Připravte si lázeň o teplotě 85 °C.
Odkrojte spodní část řapíkatého celeru a pak z něj vykrojte střed o šířce cca 1 cm.

2
Hotovo

CELER DO SÁČKU

Srdíčka opatrně vložte do sáčku a vakuujte.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Vložte sáček do lázně a vařte po dobu 1 hodiny.

4
Hotovo

CHLAZENÍ

Po uvaření zchlaďte šokem v ledové lázni (půl na půl led s vodou).
Takto již můžete podávat, pokud je nechcete grilovat.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Osušte srdíčka na prkýnku opatrně papírovými utěrkami. Pokapejte olejem a grilujte nebo opečte na silném plameni. Osolte a okořeňte dle chuti a můžete podávat!

Zdroj: sousvideresources.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

hrášková polévka
předchozí
Studená hrášková polévka
rajčatová omáčka sous vide
další
Rajčatová omáčka ze zahrádky
hrášková polévka
předchozí
Studená hrášková polévka
rajčatová omáčka sous vide
další
Rajčatová omáčka ze zahrádky

Přidejte svůj komentář