Background Image

Rajčatová omáčka ze zahrádky

0 0
Rajčatová omáčka ze zahrádky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 lžíce olivový olej
1/2 šálku šalotka
1/2 šálku cibule
2 stroužky česnek
3 snítky oregano čerstvé
900 g rajčata zralá
3 snítky tymián čerstvý
6 lístků čerstvá bazalka
1/3 šálku čerstvá petržel

Jak ukázat produkty své zahrádky v tom nejlepším světle

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Už brzy se nám zahrádky zabarví čerstvou vlastnoručně vypěstovanou zeleninou, která přímo vybízí k experimentování.

Běžně byste do rajčatové omáčky dostali tu správnou chuť bylinek jedině dlouhým vařením na plotně. V horké lázni se chutě prolnou a znásobí rychleji a vy tak můžete už za 50 minut ochutnat rajčatovou omáčku, o které jste ani nesnili.

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Předehřejeme si lázeň o teplotě 83 °C.
Na středním plameni osmahneme nasekanou cibuli, šalotku, česnek a oregano na olivovém oleji po dobu 5 až 7 minut.
Do velkého sous-vide sáčku vložíme rajčata s ostatními bylinkami, opečený zeleninový mix z pánve, špetku soli a pepře. Vakuujeme nebo zipujeme metodou vytlačení vzduchu vodou. Vaříme sous-vide po dobu 50 minut.

2
Hotovo

MIXOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ

Vytáhneme sáček z lázně, otevřeme a necháme pár minut vychladnout. Oloupeme rajčata (slupka by měla jít stáhnout velmi snadno). Odstraníme ze sáčku větvičky tymiánu a vyhodíme. Zbytek obsahu dáme do mixéru a mixujeme do požadované konzistence - v našem případě jsme nechali menší kousky.
Podávejte třeba na těstovinách s nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: andrewzimmern.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

celerová srdíčka sous-vide
předchozí
Křupavá celerová srdíčka
treska s omáčkou
další
Filety z tresky s koprovo-vinnou omáčkou
celerová srdíčka sous-vide
předchozí
Křupavá celerová srdíčka
treska s omáčkou
další
Filety z tresky s koprovo-vinnou omáčkou

Přidejte svůj komentář