Ingredience
- 2 lžíce olivový olej
- 1/2 šálku šalotka
- 1/2 šálku cibule
- 2 stroužky česnek
- 3 snítky oregano čerstvé
- 900 g rajčatazralá
- 3 snítky tymián čerstvý
- 6 lístků čerstvá bazalka
- 1/3 šálku čerstvá petržel
Recept
Už brzy se nám zahrádky zabarví čerstvou vlastnoručně vypěstovanou zeleninou, která přímo vybízí k experimentování.
Běžně byste do rajčatové omáčky dostali tu správnou chuť bylinek jedině dlouhým vařením na plotně. V horké lázni se chutě prolnou a znásobí rychleji a vy tak můžete už za 50 minut ochutnat rajčatovou omáčku, o které jste ani nesnili.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍPředehřejeme si lázeň o teplotě 83 °C. |
2 Hotovo |
MIXOVÁNÍ A PODÁVÁNÍVytáhneme sáček z lázně, otevřeme a necháme pár minut vychladnout. Oloupeme rajčata (slupka by měla jít stáhnout velmi snadno). Odstraníme ze sáčku větvičky tymiánu a vyhodíme. Zbytek obsahu dáme do mixéru a mixujeme do požadované konzistence - v našem případě jsme nechali menší kousky. Zdroj: andrewzimmern.com |