Perfektní batáty sous-vide

0 0
Perfektní batáty sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 g batáty
1/2 lžičky košer sůl lze nahradit klasickou
1/4 lžičky černý pepř
1/2 lžíce olivový olej
dle libosti čerstvá petržel

Batáty namísto klasických brambor budou skvělým zpestřením vašeho jídelníčku!

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Narozdíl od vařených batát, tyto jsou připravované v horké lázni, takže veškeré chutě zůstanou uvnitř a nejsou vyvařené do vody. Navíc, přesnou teplotou dospějete k jejich dokonalosti, nemusíte je hlídat a máte víc volného času (tak jako vlastně se vším, co připravujete sous-vide!)

Batáty jsou zdravé, plné vlákniny, vitamínů a minerálů jako vápník a sodík. Jsou zdrojem beta-karotenu a silným antioxidantem, který zvyšuje imunitu.

Postup

1
Hotovo

LÁZEŇ

Připravíme si lázeň o teplotě 90ºC.

2
Hotovo

KRÁJENÍ BATÁTŮ

Umyjeme batáty, oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti cca 1,3 cm.

3
Hotovo

KOŘENÍME BATÁTY

Ve velké míse smícháme kostky s olivovým olejem, solí a pepřem. Mícháme tak dlouho, dokud nejsou rovnoměrně pokryté směsí.

4
Hotovo

BATÁTY DO LÁZNĚ

Vložíme batáty do vakuového sáčku v jedné vrstvě. Pokud máme, použijeme vakuovačku, v opačném případě použijeme sáček na zip a pečlivě uzavřeme, aby v něm nebyl vzduch. Můžeme použít i více sáčků, aby byly batáty pouze v jedné vrstvě. Ujistíme se, že jsou kostky pod vodou, případně můžeme použít závaží.

5
Hotovo

DOKONČENÍ

Po 30 minutách vyjmeme sáček a vysypeme batáty na talíř. Znovu osolíme a opepříme, můžeme přidat nasekanou petrželku.
Skvěle se hodí jako příloha k letním jídlům!

Zdroj: izzycooking.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide pastiňáková polévka
předchozí
Zimní krémová polévka z pastináku
kuře na chřestu s hnědým máslem
další
Kuře na chřestu s hnědým máslem
sous vide pastiňáková polévka
předchozí
Zimní krémová polévka z pastináku
kuře na chřestu s hnědým máslem
další
Kuře na chřestu s hnědým máslem

Přidejte svůj komentář