• Domů
  • Drůbež
  • LC Kuřecí roláda s bazalkovo-špenátovým pestem

LC Kuřecí roláda s bazalkovo-špenátovým pestem

0 0
LC Kuřecí roláda s bazalkovo-špenátovým pestem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks kuřecí prsa bez kosti a kůže
1 a 1/2 šálku čerstvá bazalka
1/3 šálku špenát mražený
1/4 šálku parmazán
1/4 šálku olivový olej
1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 lžička černý pepř

Málo kalorií, spoustu chuti

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Každá roláda je tak trochu umělecké dílo a tato není výjimkou. Na talíři vypadá skvěle a je až neuvěřitelně jednoduchá.

Sous-vide metoda je pro vaření rolády hodně důležitá, jelikož má několik vrstev, do kterých je třeba horko rovnoměrně rozložit. Jen díky horké lázni nebude maso nedovařené, ani převařené.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
Kuřecí prsa si rozkrojte na tzv. motýlka.
Vložte prsa mezi dva plátky potravinářské fólie. Tenderizérem jemně naklepejte maso do šířky cca 0,6 cm.

2
Hotovo

PESTO

V mixéru smíchejte bazalku, rozmražený špenát, parmazán, olivový olej, mačkaný česnek a sůl. Ujistěte se, že je vše řádně promícháno.
Pesto rozdělte napůl a natřete rovnoměrně na kuřecí prsa.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Zarolujte maso tak, že začnete u nejužší části a pečlivě uzavírejte pesto dovnitř. Poté roládu obalte několika vrstvami potravinářské fólie (10 - 15) a každý konec těsně zamotejte.
Vložte rolády do lázně a vařte 1 a půl hodiny.

4
Hotovo

OPEČENÍ A PODÁVÁNÍ

Vytáhněte roládu z lázně a rozbalte z fólie.
Položte na pár minut do rozpálené trouby na vysokou teplotu, aby z vnější strany zhnědla.
Nechte odpočívat 5-10 minut, pak nakrájejte na cca 2,5 cm kousky a podávejte.

Zdroj: ketogasm.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

nakládané hrozny
předchozí
Sous-vide nakládané hrozny
tofu se zeleninou
další
Kurkumové tofu s brambory, kukuřicí a cukrovým hráškem
nakládané hrozny
předchozí
Sous-vide nakládané hrozny
tofu se zeleninou
další
Kurkumové tofu s brambory, kukuřicí a cukrovým hráškem

Přidejte svůj komentář