Ingredience
-
1 šálek ocet z červeného vína
-
2 lžíce moučkový cukr extra jemný
-
1 lžička košer sůl
-
1/2 lžičky skořice
-
1/2 lžičky koriandr mletý
-
450 g červené hroznové víno bez pecek
-
1 větvička čerstvý rozmarýn
Recept
Sdílet
Sous-vide nakládané hroznové víno je překvapivá dobrota. Přidat je můžete třeba do kuřecího salátu nebo je mít po ruce jako malé občerstvení. V uzavřené nádobě bez přístupu vzduchu vydrží v lednici až jeden měsíc.
Postup
|
VAŘENÍ
Předehřejte si lázeň na teplotu 82°C.
Ve velké míse smíchejte metličkou ocet, cukr, sůl, skořici a koriandr. Přeneste do velkého zipového sáčku a přidejte hrozny a rozmarýn. Vakuujte použitím metody vytlačení vzduchu vodou. Vložte do lázně a vařte 45 minut.
|
|
PODÁVÁNÍ NEBO UCHOVÁNÍ
Vytáhněte hrozny ze sáčku a přeneste do ledové lázně, nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté uchovejte v lednici v uzavřené sklenici nebo dóze bez přístupu vzduchu, max. 1 měsíc.
Zdroj: anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"