Background Image
  • Domů
  • Zelenina
  • Kurkumové tofu s brambory, kukuřicí a cukrovým hráškem

Kurkumové tofu s brambory, kukuřicí a cukrovým hráškem

0 0
Kurkumové tofu s brambory, kukuřicí a cukrovým hráškem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1/2 balíčku tofu extra pevné
cca 15 ks malé brambory
cca 20 lusků cukrový hrášek
1 klas kukuřice
2 stroužky česnek
3 lžíce olivový olej
sůl
pepř
1 lžička kurkuma mletá
na posypání sumah koření volitelné

Zdravé, vegan a vařené v jednom sáčku

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Když vyberete správné komponenty, můžete vařit celé jídlo dohromady v jednom sous-vide pytlíku a nic mu nebude chybět. Tofu, brambory, kukuřici a cukrový hrášek je zrovna ten případ a kurkuma ho skvěle podtrhne.

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejeme si lázeň o teplotě 82 °C.

Nakrájíme tofu na plátky cca 1,2 cm. Položíme je na pečící papír a kuchyňskou utěrku, poté zakryjeme další utěrkou a pečícím papírem a zatěžkáme. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny. (Pokud máme opravdu tuhé tofu, můžeme tento krok vynechat.) Pak nakrájíme na kostky.
Do velkého zipového sáčku dáme tofu, brambory na kolečka, okrájená zrna kukuřice, lusky a namačkaný česnek. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kurkumou a protřepeme, ať se vše rovnoměrně rozprostře.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Sáček ponoříme do lázně jen po zipovou část, necháme vodu vytlačit vzduch a uzavřeme. Vaříme dvě hodiny.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Vše ze sáčku vysypeme do misky, posypeme sumah kořením a podáváme.

Kdo má rád křupavé a pečené a nebojí se kalorií navíc, může na závěr celé jídlo opéct na pánvi.

Zdroj: lifehacker.com.au

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

roláda s pestem
předchozí
LC Kuřecí roláda s bazalkovo-špenátovým pestem
sous-vide francouzský toast
další
Francouzský toast sous-vide
roláda s pestem
předchozí
LC Kuřecí roláda s bazalkovo-špenátovým pestem
sous-vide francouzský toast
další
Francouzský toast sous-vide

Přidejte svůj komentář