Ingredience
- 4 hruškazralé, ale stále pevné
- 1 šálek portské víno
- 100 gramů cukr krupice
- 2 proužky pomerančová kůra5 cm dlouhé x ½”/1,25 cm široké
- 2 proužky citronová kůra5 cm dlouhé x ½”/1,25 cm široké
- 1/2 lžičky skořice
- volitelně vanilková zmrzlina
Recept
Portské vino, skořice, citrusy, hrušky a karamel. Umíte si snad představit větší krásu na jednom talíři?
V horkém letním dni, během barevného podzimu ale i při třeskuté zimě. Tenhle dezert budete dělat celý rok, a nikdy se vám neomrzí. Portské vino, skořice, citrusy, hrušky a karamel. Umíte si snad představit větší krásu na jednom talíři? A příprava? Velice jednoduchá a rychlá. Milujete hrušky? Hledáte neokoukaný dezert? Gratulujeme! Právě je vaše hledání u konce. Dost řečí – pojďme se do toho pustit!
Postup
1 Hotovo dle rychlosti vařiče |
Rozpalte vařič |
2 Hotovo 30 minut |
Všechno dáme dohromady |
3 Hotovo 10 minut |
Po uvaření..Vyjměte sáčky z vodní lázně a opatrně vyndejte hrušky ze sáčku, dejte je stranou na malý talířek, aby vychladly. Zbylou tekutinu nalijte do malé pánve Na středně vysoké teplotě zredukujte tekutinu tak, aby připomínala svou konzistencí sirup. Zabere to asi 10 minut. Tekutina by se měla lepit na zadní stranu lžíce. Gratulujeme - nyní máte lahodnou omáčku! Odstraňte ji z ohně a nechte vychladnout. |
4 Hotovo 5 minut |
Zpět k hruškámHrušky zbavíme jádřinců nožem a svisle rozpůlíme. Proveďte paralelní diagonální řezy přibližně 0,5 cm od sebe, aniž byste prořízli celou hrušku. To vám umožní vytvořit „vějíř“. Dáme je na talíř a pokapeme vychladlým sirupem. Přidejte zmrzlinu nebo podávejte v bazénu creme anglaise jako my. (Malý hack - můžete si rozpustit zmrzlinu a získat super rychlý krém anglaise!) |