Background Image

Pošírované hrušky Sous Vide

0 0
Pošírované hrušky Sous Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 hruška zralé, ale stále pevné
1 šálek portské víno
100 gramů cukr krupice
2 proužky pomerančová kůra 5 cm dlouhé x ½”/1,25 cm široké
2 proužky citronová kůra 5 cm dlouhé x ½”/1,25 cm široké
1/2 lžičky skořice
volitelně vanilková zmrzlina

Rychlé, výborné, neobvyklé a neokoukané. Takové jsou pošírované hrušky připravované metodou sous vide.

Vlastnosti:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Portské vino, skořice, citrusy, hrušky a karamel. Umíte si snad představit větší krásu na jednom talíři?

    V horkém letním dni, během barevného podzimu ale i při třeskuté zimě. Tenhle dezert budete dělat celý rok, a nikdy se vám neomrzí. Portské vino, skořice, citrusy, hrušky a karamel. Umíte si snad představit větší krásu na jednom talíři? A příprava? Velice jednoduchá a rychlá.  Milujete hrušky? Hledáte neokoukaný dezert? Gratulujeme! Právě je vaše hledání u konce. Dost řečí – pojďme se do toho pustit!

    Postup

    1
    Hotovo
    dle rychlosti vařiče

    Rozpalte vařič

    Nastavte teplotu vařiče na 82,2ºC. Než dosáhne požadované teploty, oloupejte hrušky a připravte si sáčky.

    2
    Hotovo
    30 minut

    Všechno dáme dohromady

    Do pytlíku vložíme hrušky, přidáme k nim portské, skořici, citronovou a pomerančovou kůru i cukr. A dáme vařit

    3
    Hotovo
    10 minut

    Po uvaření..

    Vyjměte sáčky z vodní lázně a opatrně vyndejte hrušky ze sáčku, dejte je stranou na malý talířek, aby vychladly. Zbylou tekutinu nalijte do malé pánve Na středně vysoké teplotě zredukujte tekutinu tak, aby připomínala svou konzistencí sirup. Zabere to asi 10 minut. Tekutina by se měla lepit na zadní stranu lžíce. Gratulujeme - nyní máte lahodnou omáčku! Odstraňte ji z ohně a nechte vychladnout.

    4
    Hotovo
    5 minut

    Zpět k hruškám

    Hrušky zbavíme jádřinců nožem a svisle rozpůlíme. Proveďte paralelní diagonální řezy přibližně 0,5 cm od sebe, aniž byste prořízli celou hrušku. To vám umožní vytvořit „vějíř“. Dáme je na talíř a pokapeme vychladlým sirupem. Přidejte zmrzlinu nebo podávejte v bazénu creme anglaise jako my. (Malý hack - můžete si rozpustit zmrzlinu a získat super rychlý krém anglaise!)

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    trhané vepřové maso
    předchozí
    Sous Vide tažené vepřové tacos
    panko kuře
    další
    Sous Vide Panko kuře s žampiony
    trhané vepřové maso
    předchozí
    Sous Vide tažené vepřové tacos
    panko kuře
    další
    Sous Vide Panko kuře s žampiony

    Přidejte svůj komentář