Ingredience
-
470 g meruňky
-
1 lžíce máslo
-
-
1/2 lžičky sušený zázvor
-
špetka mořská sůl
-
čerstvá bazalka nebo máta
Recept
Sdílet
Obyčejné meruňky v horké lázni jednoduše přeměníte na výtečnou pochoutku. Stačí vám hodina času, pár meruněk, koření a máslo, a za hodinu máte na stole horký dezert nebo svačinku.
Postup
|
PŘÍPRAVA A VAŘENÍ MERUNĚK
Předehřejte si lázeň o teplotě 82.2ºC.
Meruňky rozpulte a vypeckujte. Smíchejte s máslem, mletým kardamomem, zázvorem a solí ve velkém vakuovém nebo zipovém sáčku. Vakuujte nebo uzavřete vytlačením vzduchu vodou a vložte do lázně na 1 hodinu.
|
|
PODÁVÁME MERUŇKY
Vyjměte sáček z lázně. Přeneste meruňky společně se šťávou do malé misky a ozdobte nasekanou čerstvou mátou nebo bazalkou. Podávejte horké.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"