Meruňky s kardamomem

0 0
Meruňky s kardamomem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
470 g meruňky
1 lžíce máslo
1 lžička kardamom mletý
1/2 lžičky sušený zázvor
špetka mořská sůl
čerstvá bazalka nebo máta

Neobyčejně chutná svačinka z obyčejných meruněk

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Obyčejné meruňky v horké lázni jednoduše přeměníte na výtečnou pochoutku. Stačí vám hodina času, pár meruněk, koření a máslo, a za hodinu máte na stole horký dezert nebo svačinku.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ MERUNĚK

Předehřejte si lázeň o teplotě 82.2ºC.
Meruňky rozpulte a vypeckujte. Smíchejte s máslem, mletým kardamomem, zázvorem a solí ve velkém vakuovém nebo zipovém sáčku. Vakuujte nebo uzavřete vytlačením vzduchu vodou a vložte do lázně na 1 hodinu.

2
Hotovo

PODÁVÁME MERUŇKY

Vyjměte sáček z lázně. Přeneste meruňky společně se šťávou do malé misky a ozdobte nasekanou čerstvou mátou nebo bazalkou. Podávejte horké.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous-vide batátové hranolky
předchozí
Batátové hranolky
losos s kaparovou omáčkou
další
Losos s kaparovou omáčkou
sous-vide batátové hranolky
předchozí
Batátové hranolky
losos s kaparovou omáčkou
další
Losos s kaparovou omáčkou

Přidejte svůj komentář