Sous-vide konfitované rajče

0 0
Sous-vide konfitované rajče

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks rajčata na větvičce
košer sůl
černý pepř
2 lžíce extra panenský olivový olej
2 lžíce balsamico
1 snítka čerstvý rozmarýn

Jak zvýraznit chuť rajčete

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Co si budeme namlouvat, některá rajčata (hlavně ta kupovaná) prostě nechutnají podle našich představ. Zjistili jsme, že se jejich chuť dá o dost zlepšit vařením a konfitováním sous-vide a to velmi jednoduše a rychle

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 60°C.
Zároveň dejte vařit velký hrnec s vodou, přiveďte k varu.
Připravte si ledovou lázeň (led + voda).

Do rajčat vykrojte písmeno "X" a vařte ve vodě, až se začne slupka odlupovat, cca 1 minutu.
Přeneste ihned do ledové lázně.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Jakmile rajčata vychladnou, vytáhněte je z ledové lázně a oloupejte je. Osolte a opepřete, vložte do velkého zipového nebo vakuového sáčku společně s olivovým olejem, balsamicem a rozmarýnem.
Vakuujte a vařte v horké lázni o teplotě 60°C po dobu 45 minut.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Po skončení vaření vytáhněte sáček z lázně, opatrně vyjměte rajčata a dejte na talíř. Pokapejte balsamicem, případně posypte rozmarýnem a podávejte.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

mango nanuky sous-vide
předchozí
Mango-bazalkové nanuky
kuřecí s kajenským kořením
další
Pálivá kuřecí prsa s quinoa salátem
mango nanuky sous-vide
předchozí
Mango-bazalkové nanuky
kuřecí s kajenským kořením
další
Pálivá kuřecí prsa s quinoa salátem

Přidejte svůj komentář