Background Image
  • Domů
  • Hovězí maso
  • Pomalu dušená hovězí líčka v omáčce z červeného vína s bramborovým pyré

Pomalu dušená hovězí líčka v omáčce z červeného vína s bramborovým pyré

0 0
Pomalu dušená hovězí líčka v omáčce z červeného vína s bramborovým pyré

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg Hovězí líčka 4 plátky po 250 g
4 lžíce olivový olej Doporučujeme extra panenský olivový olej
3 ks mrkev oloupané, nahrubo nasekané
2 stonky řapíkatý celer nasekaný
2 ks šalotka Nakrájená na plátky. Může být i cibule.
3 stroužky česnek rozmačkané
400 ml červené víno Doporučujeme suché červené víno. Např. Cabernet Sauvignon
400 ml hovězí vývar
2 snítky rozmarýn čerstvý rozmarýn
2 snítky tymián čerstvý tymián
3 ks bobkový list
1 lžíce sůl Případně méně, pokud je vývar slaný.
K podávání Bramborové pyré

Tak jemná hovězí líčka, že je budete moci krájet lžící.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Možná to podle názvu zní jako výzva, ale neboj se – příprava je jednodušší, než bys čekal. Odměnou ti budou neuvěřitelně křehká líčka, která se rozplývají na jazyku.

Postup

1
Hotovo
3-4 minuty

Opečení masa

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na vysokou teplotu. Vložte na pánev líčka a z každé strany je opékej 3–4 minuty dozlatova. Poté je odlož stranou a nechte chvíli odpočinout.

2
Hotovo
30 minut

Příprava zeleninového základu

Ve stejné pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje, přidejte mrkev, celer, šalotku/cibuli a česnek. Restujte na střední teplotě cca 6–8 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne lehce karamelizovat. Přidejte červené víno, vývar, sůl, pepř a bylinky (rozmarýn, tymián, bobkový list). Vařte cca 10–15 minut, dokud se tekutina mírně nezredukuje (zhruba o 1/4).

3
Hotovo
12 hodin

Chlazení a příprava na sous vide

Směs nechte vychladnout cca 45 minut, nebo ji vložte do lednice. Když jsou líčka a redukce vychladlé, vložte líčka do vakuového sáčku a sáček důkladně uzavřete.
Připravte vodní lázeň na teplotu 83°C a vařte líčka sous vide po dobu 12 hodin.

4
Hotovo
5 minut

Dokončení

Z vaku vyberte zeleninu, odstraňte bylinky a rozmixujte jen 2/3 zeleniny se šťávou do hladké omáčky (zbytek můžete odložit nebo použít na dochucení). Omáčku dochuťte, přiveďte k varu a společně s líčky krátce prohřejte.

5
Hotovo
2 minuty

Servírování

Podávejte s bramborovým pyré. Dobrou chuť!

blank
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
předchozí
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami
další
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
předchozí
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami
další
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami

4 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, dnes jsem vařil líčka podle vašeho receptu a maso bylo super, rozpadalo se. Myslím ale, že vám moc nevychází počty, co se zeleniny týče. Vařil jsem variantu na 4 porce a musel jsem dát o jeden celer míň a cibule a mrkve naopak víc. Stále tam ale bylo nepoměrně hodně celeru. V poslední fázi, kdy se šťáva mixuje s masem, jsem cca 1/3 zeleniny dal stranou a zbytek rozmixoval. Výsledek byl celkem hustá kaše, co má k omáčce daleko. Také mi přijde zvláštní, ze na 3 porce uvádíte 0,75 kg masa a na 4 1,3 kg masa.. Kilo líček před očištěním mi dalo tak cca 4 porce. Každopádně děkuji za recept a inspiraci.

Co se týče hmotnosti masa, v kalkulátoru je pravděpodobně navíc špatně uvedeno „,3“, což dává špatné výsledky: 3 porce 0.75,3kg, 4 porce 1,3kg. Asi má být 0,25kg na jednu porci, pak odpovídá na 3 porce 0.75kg, na 4 porce 1kg

Podle receptu porce pro 2 a vše ok maso křehké a super. Jen zeleniny se mi zdá bylo málo nezajistilo to dostatečně omáčku musel jsem déle redukovat. Jinak vše na 1

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here