Background Image
  • Domů
  • Hovězí maso
  • Pomalu dušená hovězí líčka v omáčce z červeného vína s bramborovým pyré

Pomalu dušená hovězí líčka v omáčce z červeného vína s bramborovým pyré

0 0
Pomalu dušená hovězí líčka v omáčce z červeného vína s bramborovým pyré

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1.3 Kg Hovězí líčka
6 velkých lžic olivový olej
3 kusy mrkev
4 kusy řapíkatý celer
400 ml červené víno
3 kusy bobkový list
3 snítky rozmarýn nejlépe čerstvý rozmarýn
3 snítky tymián nejlépe čerstvý tymián
1,5 lžíce sůl
400 ml hovězí vývar
2 kusy šalotka
3 stroužky česnek
Bramborové pyré

Tak jemná hovězí líčka, že je budete moci krájet lžící

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Dnes si představíme recept, který podle názvu může působit složitě, avšak opak je pravdou, a výsledkem Vám budou líčka, která budou tak jemná, že je budete moci krájet lžící. 

Postup

1
Hotovo
3-4 minuty

Zatáhneme líčka

Na pánvi si rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje na vysokou teplotu, poté na pánev vložíme hovězí líčka, která z obou stran restujeme 3-4 minutky, následně líčka vyndáme a necháme je hodinu odpočinout.

2
Hotovo
30 minut

Redukce z červeného vína

Mezitím co líčka chladnou, si na stejné pánvi rozehřejeme na střední intenzitu zbylé 2 lžíce olivového oleje a přidáme oloupanou a nahrubo nasekanou mrkev a celer, na plátky nakrájenou šalotku a stroužky česneku. Nakonec přidáme sůl a povaříme asi 6 minut, nebo než budou všechny ingredience krásně opečené.

Následně do pánve přilejeme červené víno a hovězí vývar, poté dusíme okolo 10-15 minut, dokud se tekutina nezredukuje asi o čtvrtinu.
Na posledních 5-10 minut vaření přidáme rozmarýn, tymián a bobkové listy.

Nakonec redukci z červeného vína odstavíme a necháme ji zhruba 45 minut vychladnout, případně ji můžeme dát i do lednice.

3
Hotovo
12 hodin

Sous vide

Jakmile jsou líčka i redukce zcela vychlazené, vložíme je do velkého sáčku a vakuově zabalíme. Poté sáček dáme do vodní lázně a při teplotě 83 stupňů vaříme 12 hodin.

4
Hotovo

Dokončení

Po dvanácti hodinách vyjmeme sáček z vodní lázně a následně oddělíme líčka od zeleniny, ze které odstraníme bylinky a samotnou zeleninu rozmixujeme, vznikne nám omáčka, kterou nakonec dohromady s líčky prohřejeme a můžeme podávat na bramborové pyré .

blank

Andrea Hrubá

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“

Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
předchozí
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami
další
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
předchozí
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami
další
Kuřecí prsa sous vide plněná mozzarellou a bylinkami

3 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, dnes jsem vařil líčka podle vašeho receptu a maso bylo super, rozpadalo se. Myslím ale, že vám moc nevychází počty, co se zeleniny týče. Vařil jsem variantu na 4 porce a musel jsem dát o jeden celer míň a cibule a mrkve naopak víc. Stále tam ale bylo nepoměrně hodně celeru. V poslední fázi, kdy se šťáva mixuje s masem, jsem cca 1/3 zeleniny dal stranou a zbytek rozmixoval. Výsledek byl celkem hustá kaše, co má k omáčce daleko. Také mi přijde zvláštní, ze na 3 porce uvádíte 0,75 kg masa a na 4 1,3 kg masa.. Kilo líček před očištěním mi dalo tak cca 4 porce. Každopádně děkuji za recept a inspiraci.

Co se týče hmotnosti masa, v kalkulátoru je pravděpodobně navíc špatně uvedeno „,3“, což dává špatné výsledky: 3 porce 0.75,3kg, 4 porce 1,3kg. Asi má být 0,25kg na jednu porci, pak odpovídá na 3 porce 0.75kg, na 4 porce 1kg

Přidejte svůj komentář