Měkké čokoládové cookies

0 0
Měkké čokoládové cookies

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 šálek hladká mouka
1 lžička prášek do pečiva
1/4 lžičky sůl
6 lžic máslo změklé
2/3 šálku hnědý cukr
1 ks vejce
2 lžičky vanilkový extrakt
1 šálek čokoládové pecky

Na cookies z horké lázně si zuby nevylámete

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vsadíme se, že nikoho z vás by nenapadlo dělat sušenky sous-vide vařičem. Jde to. Sice budou vypadat trochu jinak, než ty klasické pečené, ale jejich výroba je o dost zábavnější a jednodušší. Budou hodně máslové, měkoučké, výrazné chutí a jíst je můžete klidně i rovnou ze sklenice!

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si horkou lázeň o teplotě 90.6 °C.
Ve středně velké misce smíchejte mouku, pečící prášek a sůl. Dejte stranou.

2
Hotovo

HNĚTENÍ TĚSTA

V mixéru s metlou na těsto míchejte změklé máslo a cukr při střední rychlosti, dokud nevznikne lehké a nadýchané těsto (cca 3 - 5 min). Přidejte vejce a vanilku a pokračujte v hnětení další 3 minuty.

3
Hotovo

DOKONČENÍ TĚSTA

Odstraňte misku z mixéru a přisypte směs s moukou, opatrně vmíchejte. Poté vsypte čokoládové pecky a také lehce vmíchejte.

4
Hotovo

DO SKLENIC

Těsto rozdělte do připravených zavařovacích sklenic. Lehce namaštěnými prsty vmáčkněte těsto až ke dnu. Každá sklenice by měla být naplněná maximálně do poloviny. Na závěr vlhkou utěrkou otřete strany a vršky sklenic.

5
Hotovo

VAŘENÍ

Sklenice uzavřete víčky jen pomocí konečků prsty, aby nebyly příliš těsně zavřeny a mohl unikat vzduch. Vložte je do vodní lázně a nastavte časovač na 3 hodiny .
Po uplynutí času je vytáhněte z lázně, položte na podložku a opatrně odstraňte víčka. Nechte vychladit na pokojovou teplotu.

6
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Někomu chutnají i horké rovnou ze sklenice, ale pokud chcete opravdové sušenky, ořízněte je po vychladnutí nožem dokola. Opatrně vyklopte na talíř a zhruba hodinu ještě nechte chladit v lednici.
Velmi ostrým nožem pak nakrájejte cca 0,6 mm tlusté plátky a podávejte.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kapustičky s miso a kešu
předchozí
Kapustičky s miso máslem a kešu oříšky
lilek s pestem a passatou
další
Lilek s pestem a passatou
kapustičky s miso a kešu
předchozí
Kapustičky s miso máslem a kešu oříšky
lilek s pestem a passatou
další
Lilek s pestem a passatou

Přidejte svůj komentář