Pumpernickelové chipsy

0 0
Pumpernickelové chipsy

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

150 g Pumpernickel

Velmi dobré chipsy z pumpernickelového chleba.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pumpernickel je speciální druh chleba, který se připravuje ze žitné mouky a žitného škrobu. Jeho chuť lidi rozděluje na dva tábory – někdo ho miluje, někdo nenávidí. Chipsy z tohoto druhu chleba však obvykle mají rádi všichni. Tady máte recept.

Postup

1
Hotovo
24 h

Zmrazíme chleba

Pumpernickel chléb zabalíme do jídelní fólie a dáme do mrazáku. Necháme ho uvnitř, dokud kompletně nezmrzne.

2
Hotovo
10 min

Připravíme na pečení

Chléb vyndáme z mrazáku a nakrájíme na plátky o šířce 1,5 mm.

3
Hotovo
5 min

Dáme na plech

Obrátíme plech a dáme na něj pečící papír. Plátky chleba položte na papír a na ně položte další vrstvu papíru.

Na plech s plátky chleba dejte další plech a tímto způsobem pokračujte, dokud máte chleba. Poslední plech pořádně zatižte.

4
Hotovo
7 min

Pečeme

Troubu předehřejeme na 177 °C. Vložíme plechy a pečeme cca 7 minut, dokud chipsy nejsou křupavé.

5
Hotovo

Podáváme

Okamžitě podáváme, nebo dáme do umělohmotného sáčku a uskladníme na pozdější konzumaci.

ladyambientte

Čerstvé pyré z červeného zelí je dokonalá příloha k pastrami, vepřovému masu a dalším pokrmům. Přinášíme vám recept, který vám prozradí, jak si můžete připravit pyré z červeného zelí metodou sous vide.
předchozí
Sous vide pyré z červeného zelí
cibule v šafránovém nálevu
další
Spařená cibule v šafránovém nálevu
Čerstvé pyré z červeného zelí je dokonalá příloha k pastrami, vepřovému masu a dalším pokrmům. Přinášíme vám recept, který vám prozradí, jak si můžete připravit pyré z červeného zelí metodou sous vide.
předchozí
Sous vide pyré z červeného zelí
cibule v šafránovém nálevu
další
Spařená cibule v šafránovém nálevu

Přidejte svůj komentář