Ingredience
- 150 g Pumpernickel
Recept
Pumpernickel je speciální druh chleba, který se připravuje ze žitné mouky a žitného škrobu. Jeho chuť lidi rozděluje na dva tábory – někdo ho miluje, někdo nenávidí. Chipsy z tohoto druhu chleba však obvykle mají rádi všichni. Tady máte recept.
Postup
1 Hotovo 24 h |
Zmrazíme chlebaPumpernickel chléb zabalíme do jídelní fólie a dáme do mrazáku. Necháme ho uvnitř, dokud kompletně nezmrzne. |
2 Hotovo 10 min |
Připravíme na pečeníChléb vyndáme z mrazáku a nakrájíme na plátky o šířce 1,5 mm. |
3 Hotovo 5 min |
Dáme na plechObrátíme plech a dáme na něj pečící papír. Plátky chleba položte na papír a na ně položte další vrstvu papíru. Na plech s plátky chleba dejte další plech a tímto způsobem pokračujte, dokud máte chleba. Poslední plech pořádně zatižte. |
4 Hotovo 7 min |
PečemeTroubu předehřejeme na 177 °C. Vložíme plechy a pečeme cca 7 minut, dokud chipsy nejsou křupavé. |
5 Hotovo |
Podáváme |