Ingredience
-
150 g Pumpernickel
Recept
Pumpernickel je speciální druh chleba, který se připravuje ze žitné mouky a žitného škrobu. Jeho chuť lidi rozděluje na dva tábory – někdo ho miluje, někdo nenávidí. Chipsy z tohoto druhu chleba však obvykle mají rádi všichni. Tady máte recept.
Postup
1
Hotovo
24 h
|
Zmrazíme chlebaPumpernickel chléb zabalíme do jídelní fólie a dáme do mrazáku. Necháme ho uvnitř, dokud kompletně nezmrzne. |
2
Hotovo
10 min
|
Připravíme na pečeníChléb vyndáme z mrazáku a nakrájíme na plátky o šířce 1,5 mm. |
3
Hotovo
5 min
|
Dáme na plechObrátíme plech a dáme na něj pečící papír. Plátky chleba položte na papír a na ně položte další vrstvu papíru. Na plech s plátky chleba dejte další plech a tímto způsobem pokračujte, dokud máte chleba. Poslední plech pořádně zatižte. |
4
Hotovo
7 min
|
PečemeTroubu předehřejeme na 177 °C. Vložíme plechy a pečeme cca 7 minut, dokud chipsy nejsou křupavé. |
5
Hotovo
|
Podáváme |