Background Image

Řeřichové pyré

0 0
Řeřichové pyré

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

150 g řeřicha asi dvě hrsti
podle potřeby voda ledová
2,3 g sůl nebo 1% z celkové hmotnosti pyré
0,23 xanthanová guma nebo 0,1% z celkové hmotnosti pyré

Bezvadná ozdoba jednohubek a dalších pokrmů.

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Postup

1
Hotovo
10 min

Řeřichu spaříme

Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu. Vhodíme řeřichu a necháme spařit asi 45 sekund.

Řeřichu vyjmeme z horké vody a okamžitě ponoříme do ledové lázně. V ledové lázni řeřichu pečlivě promícháme, abychom zajistili rovnoměrné zchlazení.

2
Hotovo
5 min

Vložíme do mixéru

Řeřichu necháme okapat a vložíme do mixéru. Přidáme xanthanovou gumu a sůl.

Xantahnová guma udrží pyré pohromadě, sůl mu dodá chuť.

Tip: Před vložením řeřichy do mixéru zvážíme nádobu (nebo ji necháme na váze a navážené množství resetujeme). Díky tomu se nám bude dobře počítat objem soli a xanthanové gumy.

3
Hotovo
10 min

Mixujeme a přecedíme

Veškeré ingredience pečlivě namixujeme.

Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník s malými očky.

4
Hotovo

Okamžitě používáme nebo uložíme na později

Pokud pyré nepoužijete okamžitě, doporučujeme vakuově zabalit a vložit do mrazáku. Pokud pyré vakuově zabalíte, předejdete ztrátě barvy.

V případě uchovávání pyré solíme až těsně před použitím!

blank
Křenový krém (pěna)
předchozí
Křenový krém (pěna)
Delikátní bramborové lupínky, které se hodí k lososovým jednohubkám či k tataráku z lososa.
další
Chipsy z bagety
Křenový krém (pěna)
předchozí
Křenový krém (pěna)
Delikátní bramborové lupínky, které se hodí k lososovým jednohubkám či k tataráku z lososa.
další
Chipsy z bagety

Přidejte svůj komentář