Background Image

Křenový krém (pěna)

1 0
Křenový krém (pěna)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

50 g křen
350 g smetana ke šlehání (33%)
3,2 g sůl
0,3 g xanthanová guma

Výborná křenová pěna, kterou si můžete připravit doma.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Křenový krém (či křenová pěna) je v našich končinách hodně oblíbená a to ani nemusí jít o šunkové rolky s křenovou pěnou. Křenový krém se skvěle hodí jako ozdoba některých jednohubek, ale i jako dochucovací prostředek k masu. Jak udělat křenový krém doma? To vám prozradí náš recept.

Postup

1
Hotovo
2 min

Připravíme křen

Čerstvý kořen křenu pečlivě omyjeme vodou a pak oškrábeme.

2
Hotovo
5 min

Nastrouháme křen, zkombinujeme se smetanou

Křen nastrouháme na jemno. Dáme do misky a přilijeme smetanu na šlehání a pečlivě rozmícháme.

3
Hotovo
1 - 24 hod

Necháme spojit chutě

Vzniklou hmotu vložíme do sous vide sáčku. Vakuově zabalíme a dáme do ledničky.

Necháme odležet 1 – 24 hodin. Čím déle krém necháme odležet, tím štiplavější bude krém.

Tip: Smetanu s křenem lze skladovat i jen v krabičce či v misce přikryté potravinářskou fólií.

4
Hotovo
2 min

Přecedíme

Smetanu vyjmeme z ledničky a přecedíme přes cedník s co nejmenšími očky.

5
Hotovo
6 min

Našleháme

Krém dáme do misky, přidáme sůl a xanthanovou gumu. Šleháme, dokud nezískáme hustou hmotu.

6
Hotovo

Podáváme

Vzniklý krém okamžitě podáváme, nebo uschováme v ledničce na pozdější použití.

blank
pastrami bites
předchozí
Pastrami bites (jednohubky)
Řeřichové pyré
další
Řeřichové pyré
pastrami bites
předchozí
Pastrami bites (jednohubky)
Řeřichové pyré
další
Řeřichové pyré

Přidejte svůj komentář