Background Image

Chipsy z bagety

0 0
Chipsy z bagety

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks bageta

Delikátní bramborové lupínky, které se hodí k lososovým jednohubkám či k tataráku z lososa.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Delikátní bramborové lupínky, které se hodí k lososovým jednohubkám či k tataráku z lososa.

Abyste získali perfektně ploché a dokonale zabarvené chipsy, bagetu před úpravou pořádně zmrazte. Další postup následuje…

Tip: Pokud čipsy chcete používat i k přepravě tataráku do vaší pusy, udělejte je o něco širší. Jestliže mají posloužit pouze jako ozdoba, udělejte je co nejslabší.

Postup

1
Hotovo

Necháme zmrazit bagetu, předehřejeme troubu

Bagetu zabalíme do potravinové fólie a vložíme do mrazáku, kde ji ponecháme, dokud nebude perfektně zmrzlá.

Troubu předehřejeme na 204 °C.

2
Hotovo
3 min

Nakrájíme bagetu

Bagetu nakrájíme na plátky o šířce asi 0,5 mm.

3
Hotovo
2 min

Narovnáme plátky

Plátky bagety narovnáme na pečící papír, který dáme na plech. Na plátky bagety dáme další vrstvu papíru a pak je zatížíme dalším plechem. Plátky díky tomu zůstanou rovné a rovnoměrně se propečou.

4
Hotovo
4 - 7 min

Pečeme

Vložíme do trouby a pečeme 4 – 7 minut podle typu trouby.

5
Hotovo

Necháme odpočinout

Chipsy vyjmeme z trouby. Dáme pryč oba plechy a necháme vychladnout pouze v papíru, nebo jen tak.

6
Hotovo

Servírujeme nebo schováme na později

Okamžitě spotřebujeme, nebo necháme například v krabičce pro pozdější konzumaci.

blank
Řeřichové pyré
předchozí
Řeřichové pyré
Losos mi-cuit
další
Losos mi-cuit
Řeřichové pyré
předchozí
Řeřichové pyré
Losos mi-cuit
další
Losos mi-cuit

Přidejte svůj komentář