Ingredience
-  přibližně 450 gramů kuřecí prsní řízky
-  1 lžička citronová kůranejlepší je čerstvě nastrouhaná
-  0,5g tymián
-  60g hladká mouka
-  1 velké vejce rozšlehané s 1 lžící vody vejce
-  50g strouhanka
-  60g rostlinný olej
-  60g suché bílé víno
-  2 lžíce máslo
-  2 polévkové lžíce citronová šťáva
Recept
Toto jídlo je šťavnaté, jemné a prostě ideální pro letní den. Užijte si vaření s lehkostí v sous vide lázni.
Postup
| 1 Hotovo  45 minut | Přípravy a vaření | 
| 2 Hotovo  5 minut | Po uvaření obalujemeAsi 5 minut před dokončením kuřete si připravte ingredience na obalování: Mouku, vejce a strouhanku dejte do 3 samostatných mělkých misek. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte kuře ze sáčku a osušte. Rezervovat tekutinu na vaření. Každý řízek ponořte do mouky, pak do vejce a nakonec do strouhanky. Po každém namáčení setřeste přebytek. Obalené řízky položte na voskový papír. | 
| 3 Hotovo  3 minuty | Maso opečeme | 
| 4 Hotovo  5 minut | Připravujeme omáčkuPřesuňte kuře na chladicí mřížku, aby odkapalo. Odstraňte téměř všechen olej z pánve a vraťte na středně vysokou teplotu. Přidejte bílé víno a odloženou tekutinu na vaření. Přiveďte k varu a seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve. Pokračujte v vaření, dokud omáčka nezhoustne a vařečka protažená omáčkou nezanechá stopu. | 
| 5 Hotovo  3 minuty | ServírujemeOdstraňte omáčku z ohně a nechte vařit. Přidejte 1 lžíci másla a šlehejte, aby se spojilo. Pokud se vám omáčka zdá stále řídká, zašleháme do ní druhou lžíci másla. Přidejte 1 lžičku citronové šťávy. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Kuřecí řízky položte na talíř a přelijte omáčkou. Podáváme s měsíčky citronu. | 


 
                 
                



