• Home
  • Ryby
  • Sous vide filet z Turbota (Pakambaly velké)

Sous vide filet z Turbota (Pakambaly velké)

0 0
Sous vide filet z Turbota (Pakambaly velké)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 ks turbot filety s kůží
podle potřeby sůl cca 4 lžičky
podle potřeby cukr cca 1 lžička
podle potřeby olivový olej
podle potřeby citronová kůra cca 4 kousky

Filety z Turbota potěší vaše chuťové pohárky.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Instrukce

Turbot je velká mořská ryba, jejímž domovem je severní Atlantik, Baltik a Středozemní moře. Může být trošku dražší (něco přes 500 korun za kilogram), ale její masité bílé masíčko za to stojí. V tomto receptu vám poradíme, jak si tuto rybu připravit.

Kroky

1
hotovo

Vybereme si správný filet

Dáváme si pozor, abychom vybrali filety, které jsou skutečně čerstvé a nepáchly rybinou. Čerstvě by měly taktéž vypadat – v některých případech dochází například k zešednutí ryby, což nechceme. Čím slabší plátky ryby, tím lepší pro sous vide přípravu.

2
hotovo
20 - 30 min

Ochutíme

Tento krok zlepšuje chuť a texturu ryby. Smícháme sůl a cukr v poměru 4:1 a posypeme s ním filety. Necháme asi 20 – 30 minut působit, poté opláchneme v chladné vodě.

Filety pečlivě vysušíme papírovou utěrkou.

3
hotovo
5 min

Sbalíme rybu

Rybu vložíme do sous vide sáčku, přidáme několik plátků citronu a olivový olej. Vakuově zabalíme.

4
hotovo
30 - 60 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 45 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 30 až 60 minut podle velikosti ryby.

5
hotovo
5 min

Dokončíme

Uvařenou rybu vyjmeme ze sáčku a necháme okapat. Na plotýnce rozpálíme pánev, přidáme trochu olivového oleje a rybu na něm zprudka opečeme (po dobu cca 30 – 60 sekund – pouze na straně s kůží!).

6
hotovo

Servírujeme

Rybu dáme na talíř a pěkně ozdobíme například plátkem citronu. Okamžitě podáváme.

Dip z avokáda a smetany
předchozí
Dip z avokáda a zakysané smetany

Přidej svůj komentář