Dip nebo marináda na kuřecí křidélka

0 0
Dip nebo marináda na kuřecí křidélka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 stroužky česnek velké
1 lžíce rostlinný olej
2 lžíce kečup
4 lžíce sojová omáčka
100 ml chilli omáčka sladká
podle potřeby chilli volitelná ingredience

Skvělý dip nebo marináda na maso.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Skvělá, lehce pálivá omáčka, kterou lze použít jako marinádu na kuřecí křídla nebo další druhy masa, nebo jako dip, do něhož si maso, brambory a další potraviny můžete namáčet při jídle.

Kroky

1
hotovo
5 min

Smícháme ingredience

Prolisujeme česnek a smícháme se všemi ingrediencemi.

Tip: Pokud máte rádi hodně ostré, přidejte na drobno nakrájenou chilli papričku nebo sušené chilli.

2
hotovo
5 min

Připravíme

Pokud budeme používat jako marinádu, dáme na maso, křidélka a necháme působit, případně péct s dalšími ingrediencemi.

Pokud budeme používat pouze jako dip, dáme do malého hrnce na plotnu a necháme projít varem. Pozor, připaluje se!

ladyambientte

Filety z Turbota
předchozí
Sous vide filet z Turbota (Pakambaly velké)

Přidej svůj komentář