Ingredience
- 780 g smetanový sýr
- 100 g cukr
- 2 g sůl
- 4 g vanilkový extrakt
- 120 g šlehačka
- 250 g zmražené maliny
- 10 g citrnovoá šťáva
- 50 g granulovaný cukr
- 3 ks vejce
Recept
Osvěžující malinový cheesecake, který je snadný na přípravu a je naprosto vynikající. Maliny s citrnovou šťávou dezertu dodají ovocnou chuť, která když se spojí s krémem, dojde k naprosto lahodné souhře chutí.
Postup
1 Hotovo 5 min |
PŘIPRAVÍME SI RUČNÍ ŠLEHAČ |
2 Hotovo 6 min |
PŘÍDÁME DALŠÍ INGREDIENCE DO MÍSY |
3 Hotovo 5 min |
PŘIPRAVÍME SI SKLENICEPřipravíme si 6 sklenic o objemu cca 200 ml a přelijeme do nich naší rozmíchanou směs. Neplníme sklenice až po okraj. |
4 Hotovo 5 min |
PŘIPRAVÍME SI MALINOVÝ PŘELIVDo misky, která je vhodná do mikrovlnné trouby, vložíme maliny, cukr a citronovou šťávu. Vložíme mísu na cca 1 minutu do mikrovlnné trouby, maliny se tak lehce rozpadnou. Pak si vezmeme vidličku a směs mícháme, dokud se maliny úplně nerozmíchají. Směs s malinami přecedíme, aby v ní nezůstala semínka. |
5 Hotovo 4 min |
MALINOVÝ PŘELIV NALIJEME DO SKLENICPřipravený malinový přeliv nalijeme navrch do našich sklenic, které jsou již naplněné krémem. Stačí cca jedna lžička do každé sklenice. |
6 Hotovo 1 hod 35 min |
NASADÍME VÍČKA A DÁME DO VODNÍ LÁZNĚ |
7 Hotovo 4 hod 20 min |
VYJMEME SKLENICE Z VODNÍ LÁZNĚ |
8 Hotovo 5 min |
POSYPEME CUKREM A FLAMBUJEME |
9 Hotovo |
SERVÍRUJEMEJakmile cukr zkaramelizuje, tak ihned podáváme. Zdroj: anovaculinary.com |