Background Image

Sous vide roastbeef

4 1
Sous vide roastbeef

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

1,5 kg nízký roštěnec
100 g olivový olej
60 g hořčice dijonská
100 g worchesterská omáčka
podle potřeby sůl
černý pepř čerstvě umletý

Šťavnatý roastbeef na anglický způsob.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Možná tomu ani nebudete chtít věřit, ale příprava roastbeefu je děsně jednoduchá. Tím spíš pokud ji připravíte metodou sous vide a v troubě roastbeef budete jenom dopékat. Jak si roastbeef doma připravit rychle a jednoduše?

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo
20 min

Upravíme maso

Maso zbavíme blan a očistíme. Ze všech stran řádně opepřeme a osolíme a zlehka zalijeme worcesterskou omáčkou. Nakonec svážeme provázkem, aby drželo hezký tvar. Dávejte pozor, aby maso nebylo provázkem přiškrcené, špatně by se propékalo.

2
Hotovo
3 h

Vaříme

Maso vložíme do sous vide sáčku, zalijeme olejem a vakuově zabalíme.

Vodní lázeň předehřejeme na 56,5 °C. Vložíme do ní sáček a vaříme asi 3 hodiny.

3
Hotovo
20 min

Připravíme kůrčičku

Sáček vyjmeme z vodní lázně. Celý jeho obsah přelijeme do pekáče.

Maso potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.

4
Hotovo

Okamžitě podáváme

Jakmile je maso hotové, nakrájíme ho na plátky a okamžitě podáváme.

Tip: Roastbeef se hodí i ke konzumaci za studena. Ideálně ho podáváme na obložené míse nebo jako ozdobu na chlebíčkách.

blank
kuřecí stehna se zeleninou
předchozí
Kuřecí s dýní, karotkou a broccolini z jednoho sáčku
krůta s kůžičkou a omáčkou sous vide
další
Krůtí prsa s křupavou kůžičkou
kuřecí stehna se zeleninou
předchozí
Kuřecí s dýní, karotkou a broccolini z jednoho sáčku
krůta s kůžičkou a omáčkou sous vide
další
Krůtí prsa s křupavou kůžičkou

6 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, opravdu stačí pouhé 3 hodiny na 56,5 stC. Není to překlep. Jsem sice začátečník, ale zdá se mi to málo.

Dobrý den, ano, bohatě to stačí, mám to z vlastní zkušenosti. Dokonce možná přijdete na to, že příště maso můžete vařit i méně. Bát se nemusíte ani o své zdraví – roastbeef se dělá z hovězího masa, které není třeba provařit tak pečlivě jako kuře nebo vepřové.

Dobrý den,
jak prosím vakuujete sáček kde je tekutina? mě to vakuovačka vytáhne a nic v sáčku nezustane.

Děkuji

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here