Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

0 0
Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kusy steak z lososa
dle chuti mořská sůl
dle chuti extra panenský olivový olej
1/4 šálku pomerančový džus
1 polévková lžíce citronová šťáva
1 polévková lžíce Nasekaný čerstvý koriandr
1 polévková lžíce šalotka
1 šálek voda
špetka cukr

Udělejte jídlo zajímavější s tajnou zbraní - beurre blanc.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Losos byl perfektní! Beurre blanc dodalo jídlu dokonalou kyselost a svěžest, a pokrm tak završil.

Postup

1
Hotovo
25 minut

Připravit vodní lázeň

Začněte předehřátím vodní lázně na 46℃ a nastavte dobu vaření na 25 minut. To by mělo dostat steaky z lososa na dokonale vlhké „medium rare“. Ačkoli o rybách tímto způsobem obvykle nehovoříme, získá váš losos máslově jemnou texturu.

Mezitím steaky z lososa okořeňte. Losos je chutný sám o sobě, takže by mělo stačit dobré koření soli. Nechte sůl působit do dužiny asi 2-3 minuty.

2
Hotovo
5 minut

Do sáčku

Lososa vložte do sous vide sáčku s asi lžící olivového oleje. To by mělo udržet rybu vlhkou, aniž by to ovlivnilo její chuť. V tomto okamžiku můžete přidat bylinky nebo aromatické látky. Skvěle by fungovala snítka kopru nebo koriandru.

Některé plátky citrusů, jako jsou pomeranče nebo citrony, také dodají vašemu pokrmu dost svěžesti.

3
Hotovo
10 minut

Připravte si beurre blanc

Zatímco se losos vaří, připravte si beurre blanc. Zní to příliš famózně? Spíš ne. Je to prostě klasická francouzská omáčka na másle.

Výroba beurre blanc začíná ochucenou redukcí. Zde pracujeme na směsi čerstvé pomerančové šťávy, citronové šťávy, šalotky a koriandru. Přidejte trochu vody, abyste prodloužili dobu vaření a umožnili šalotce uvolnit více chuti. Nechte to zredukovat, dokud vám v hrnci nezůstanou asi 3 polévkové lžíce tekutiny.

4
Hotovo
4 minuty

Přidejte máslo

Poté postupně zašlehejte nugety studeného másla. To by mělo omáčku emulgovat. Udržujte nízkou teplotu a neustále šlehejte, aby se máslo nerozdělilo.

Přidejte špetku soli a trochu cukru, abyste vyrovnali kyselost.

5
Hotovo

Servírujeme

Pokud lososa hned nepodáváte, ihned jej ponořte do ledové lázně, aby se zastavil proces vaření.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
předchozí
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
švestky s grenadinou
další
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
předchozí
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
švestky s grenadinou
další
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita

Přidejte svůj komentář