Background Image

Rebarborový crumble

0 0
Rebarborový crumble

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
REBARBORA
8 stonků rebarbora
z 1 pomeranče pomerančová kůra
1 lžíce hnědý cukr
1 sklenice likér Grand Marnier
DROBENKA
125 g hnědý cukr
140 g máslo
125 g ovesné vločky
175 g hladká mouka

Rozsypaný koláč, který překvapí

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

  • REBARBORA

  • DROBENKA

Recept

Sdílet

Elegantní a delikátní dezert, který je nesmírně jednoduchý a přitom v sobě skrývá perfektní balanc měkkosti a křupavosti. Rebarbora v horké lázni nabere chuť francouzského likéru a opečená máslová drobenka s ní bude skvěle ladit.

Číst
Slevový kupón 10% na produkty značky LAUBEN

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Rozehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
Rebarboru očistěte a nakrájejte na kousky o podobné velikosti

2
Hotovo

REBARBORA DO SÁČKU

Do mísy dejte rebarboru, přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, menší sklenici likéru a hnědý cukr. Rozmíchejte, přeneste do sous-vide sáčků a vakuujte.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Vakuovanou rebarboru vložte do lázně a vařte po dobu 1 hodiny.

4
Hotovo

PEČENÍ

Smíchejte všechny ingredience na drobenku v míse.
Po uvaření vytáhněte rebarboru a naskládejte ji na dno zapékací mísy. Hojně zasypte drobenkou a dejte péct do trouby na 200 °C na cca 30 minut. Sledujte pečení, aby se drobenka nezačala pálit. Měla by mít zlatavou barvu a vonět.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Crumble podávejte teplý a se lžičkou zakysané smetany.

Zdroj: conorbofin.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

křupavé vepřové koleno
předchozí
Křupavé vepřové koleno
quinoa sous vide
další
Quinoa sous-vide
křupavé vepřové koleno
předchozí
Křupavé vepřové koleno
quinoa sous vide
další
Quinoa sous-vide

Přidejte svůj komentář