Sous vide zavařování

0 0
Sous vide zavařování

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

podle potřeby ovoce a zelenina
podle potřeby zálivka
podle potřeby koření

Nakládaná sous vide zelenina a ovoce.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Metoda sous vide vaření nemusíte používat pouze pro přípravu ideálně propečených mas a ryb, ale také k přípravě sýru, zmrzliny, nebo třeba k zavařování. Zavařování sous vide způsobem je velmi jednoduché a rychlé a jako obvykle má také skvělý výsledek. Jak na něj?

Postup

1
Hotovo

Připravte sous vide lázeň

Sous vide lázeň předehřejte na 60 °C.

2
Hotovo

Zkontrolujte zavařovací sklenice

Ještě než začnete zavařovat, musíte zkontrolovat sklenice.

Pro zavařování nelze použít:
Prasklé sklenice
Sklenice s ohnutými nebo jinak porušenými víčky
Špatně umyté sklenice
Sklenice/víčka s poškozenou gumou

3
Hotovo

Připravte zálivku

Připravte si zálivku na zavařování podle své vlastní chuti. My používáme 400 g octu, 400 g vody, 80 g cukru a 20 g soli pro kyselou zálivku a 400 g octu, 400 g vody a 265 g cukru pro sladkou zálivku.

4
Hotovo

Připravte ingredience

Oloupejte a odstraňte slupky a další přebytečné části ovoce a zeleniny, které nechcete jíst. Opláchněte a to včetně čerstvých bylinek.

5
Hotovo

Vložte do sklenice

Ovoce, zeleninu a bylinky vložte do sklenic tak, aby nebyly příliš přeplněné. Ovoce a zelenina by se v nálevu měly volně vznášet. Zavařované potraviny by neměly sahat výš než 2 cm pod víčko.
Nalijte nálev. S nálevem by obsah sklenice měl sahat asi 1 cm od vršku nádoby.

6
Hotovo

Zavřete sklenice

Na sklenici dejte víčko a prsty utáhněte tak, aby bylo dostatečně uzavřené, ale stále šlo otevřít jen prsty. Vzduch ze sklenice musí mít možnost uniknout. Pokud sklenici uzavřete příliš, sklenice při zavařování praskne.

7
Hotovo
2,5 hod

Vařte

Sklenice vložte do sous vide lázně a vařte asi 2 a půl hodiny.

8
Hotovo

Skladujte

Sklenice nechce vychladit na pokojovou teplotu. Skladujte na čistém, tmavém, suchém místě a to po dobu maximálně 6 měsíců.

ladyambientte

servírujeme
předchozí
Skvělý sous vide losos s bylinkovým olejem
Sous vide losos s koriandrem
další
Sous vide losos se semínky koriandru
servírujeme
předchozí
Skvělý sous vide losos s bylinkovým olejem
Sous vide losos s koriandrem
další
Sous vide losos se semínky koriandru

2 Comments Skrýt komentáře

Zajímavý námět na další způsob využití sous vide, ale bez uvedení teploty je to jen ztráta času při čtení tohoto receptu.

Přidejte svůj komentář