Ingredience
- 2 ks filety z lososa
- podle potřeby cukr
- podle potřeby sůl
- podle potřeby olivový olej
- 1 ks citrón
- 30 g petrželčerstvá
- 30 g pažitkačerstvá
- 2 g česnekčerstvý
- 10 g šalotkačerstvá
- 5 g vločky chilli
Recept
Fanoušci sous vide vaření to už dávno vědí: neexistuje lepší způsob jak připravit čerstvé lososa, protože opatrným vařením v sáčku dosáhnete vždy takového propečení, jaké jste si přáli. V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit sous vide lososa s bylinkovým olejem. Pro přesně požadovaný stupeň provaření si prosím prostudujte naši tabulku teplot a časů vaření.
Postup
1 Hotovo 3 min |
Připravte sous vide lázeň |
2 Hotovo 10 - 20 min |
Okořeňte rybu |
3 Hotovo 2 min |
Nařízněte kůži |
4 Hotovo 2 min |
Zabalte rybu |
5 Hotovo |
Připravte bylinkový olejDo mísy vložte nadrobno namleté bylinky, česnek a šalotku. Přidejte 150 g olivového oleje a vločky chilli a všechno pečlivě smíchejte. Chvíli předtím, než budete rybu servírovat, bylinkový olej podle chuti osolte (kdybyste sůl přidali hned, zelené bylinky by zhnědly). |
6 Hotovo 3 min |
Rybu opečte |
7 Hotovo |
ServírujteLososa dejte na talíř. Přidejte opečený citrón. Zakapejte bylinkovým olejem a okamžitě podávejte. Tip: Skvělou přílohou k této rybě je salát z růžičkové kapusty. |
2 Comments Skrýt komentáře
přijde mi ujeté k takhle mastné rybě ještě přidávat olej…
Dobrý den, olej se k této rybě přidává z důvodu toho, aby držela tvar. Pokud vám nevadí, že maso nebude mít tak pěkný vzhled, můžete vařit i bez oleje. 🙂