• Home
  • Ryby
  • Skvělý sous vide losos s bylinkovým olejem

Skvělý sous vide losos s bylinkovým olejem

0 0
Skvělý sous vide losos s bylinkovým olejem

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 ks filety z lososa
podle potřeby cukr
podle potřeby sůl
podle potřeby olivový olej
1 ks citrón
30 g petržel čerstvá
30 g pažitka čerstvá
2 g česnek čerstvý
10 g šalotka čerstvá
5 g vločky chilli

Chutný losos s bylinkovým olejem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Instrukce

Fanoušci sous vide vaření to už dávno vědí: neexistuje lepší způsob jak připravit čerstvé lososa, protože opatrným vařením v sáčku dosáhnete vždy takového propečení, jaké jste si přáli. V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit sous vide lososa s bylinkovým olejem. Pro přesně požadovaný stupeň provaření si prosím prostudujte naši tabulku teplot a časů vaření.

Kroky

1
hotovo
3 min

Připravte sous vide lázeň

Sous vide lázeň předehřejte na teplotu, která odpovídá vámi očekávanému propečení ryby.

2
hotovo
10 - 20 min

Okořeňte rybu

Plátky lososa posypte vydatnou směsí cukru a soli v poměru 1:4 (1 díl cukru na každé 4 díly soli). Nechte asi 10 až 20 minut odpočinout. Poté opláchněte studenou vodou.

3
hotovo
2 min

Nařízněte kůži

Naříznutím kůže dosáhnete při následném propékání větší křupavosti kůže. Ovšem dávejte pozor, ať zářezy jdou pouze po povrchu ryby a nejsou příliš hluboké.

4
hotovo
2 min

Zabalte rybu

Rybu vložte do sous vide sáčku a přilijte k ní dostatečné množství oleje. Vakuově zabalte a vložte do sous vide lázně. Vařte tak dlouho, dokud ryba nedosáhne vámi požadovaného stupně provaření.

5
hotovo

Připravte bylinkový olej

Do mísy vložte nadrobno namleté bylinky, česnek a šalotku. Přidejte 150 g olivového oleje a vločky chilli a všechno pečlivě smíchejte.

Chvíli předtím, než budete rybu servírovat, bylinkový olej podle chuti osolte (kdybyste sůl přidali hned, zelené bylinky by zhnědly).

6
hotovo
3 min

Rybu opečte

Vyjměte rybu ze sous vide sáčku a opatrně ji osušte papírovou utěrkou. Pánev rozpalte na nejvyšší teplotu a lososa na straně s kůží opečte do zlatova (asi 30 sekund). Na pánvičku přidejte polovinu citrónu a opečte ho také.

7
hotovo

Servírujte

Lososa dejte na talíř. Přidejte opečený citrón. Zakapejte bylinkovým olejem a okamžitě podávejte.

Tip: Skvělou přílohou k této rybě je salát z růžičkové kapusty.

ladyambientte

Salát z růžičkové kapusty
předchozí
Salát z růžičkové kapusty
Sous vide zavařování
Další
Sous vide zavařování

2 Comments Hide Comments

Dobrý den, olej se k této rybě přidává z důvodu toho, aby držela tvar. Pokud vám nevadí, že maso nebude mít tak pěkný vzhled, můžete vařit i bez oleje. 🙂

Přidej svůj komentář