Background Image

Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami

0 0
Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks steak z hovězí svíčkové
1,2 kg brambory
2 lžíce koření vaše oblíbené (nebo sůl a pepř)
4 lžíce máslo
podle potřeby olej na dokončení masa

Chutný hovězí steak, který připravíte pouze z 5 ingrediencí (včetně přílohy).

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Dnes vám představíme velmi jednoduchý recept na steak z hovězí svíčkové, který připravíte velmi rychle a jednoduše, za pomoci pouze 4 ingrediencí.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
3 min

Připravíme maso

Maso posypeme vydatnou vrstvou koření nebo solí a pepřem. Vložíme do sáčku a vakuově zabalíme.

2
Hotovo
60 min

Vaříme maso

Vodní lázeň předehřejeme na 53,9°C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 1 hodiny.

3
Hotovo

Připravíme brambory

Brambory očistíme a vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, po dobu cca 15 minut. Jakmile jsou brambory uvařené, slijeme vodu a brambory dáme do větší misky, kde je rozmačkáme vidličkou. Přidáme sůl a máslo a pečlivě rozmícháme. Můžeme přidat také na drobno nakrájenou pažitku.

4
Hotovo
2 min

Dokončíme steaky

Steaky vyndáme ze sáčku a necháme okapat (šťávu nevylíváme, můžeme jí polít brambory). Pánev rozpálíme na vysokém plameni a přidáme lžíci oleje. Vložíme steaky a zprudka je opečeme po obou stranách (každou stranu cca 45 – 60 sekund). Pokud je potřeba, ještě je dochutíme solí a pepřem a dalšími bylinkami.

5
Hotovo

Servírujeme

Steaky dáme na talíře, přidáme brambory a okamžitě podáváme.

blank
předchozí
Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)
další
Sous vide hovězí roštěná
předchozí
Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)
další
Sous vide hovězí roštěná

Přidejte svůj komentář