Ingredience
- 4 ks steakz hovězí svíčkové
- 1,2 kg brambory
- 2 lžíce kořenívaše oblíbené (nebo sůl a pepř)
- 4 lžíce máslo
- podle potřeby olejna dokončení masa
Recept
Dnes vám představíme velmi jednoduchý recept na steak z hovězí svíčkové, který připravíte velmi rychle a jednoduše, za pomoci pouze 4 ingrediencí.
Postup
1 Hotovo 3 min |
Připravíme masoMaso posypeme vydatnou vrstvou koření nebo solí a pepřem. Vložíme do sáčku a vakuově zabalíme. |
2 Hotovo 60 min |
Vaříme masoVodní lázeň předehřejeme na 53,9°C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 1 hodiny. |
3 Hotovo |
Připravíme bramboryBrambory očistíme a vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, po dobu cca 15 minut. Jakmile jsou brambory uvařené, slijeme vodu a brambory dáme do větší misky, kde je rozmačkáme vidličkou. Přidáme sůl a máslo a pečlivě rozmícháme. Můžeme přidat také na drobno nakrájenou pažitku. |
4 Hotovo 2 min |
Dokončíme steakySteaky vyndáme ze sáčku a necháme okapat (šťávu nevylíváme, můžeme jí polít brambory). Pánev rozpálíme na vysokém plameni a přidáme lžíci oleje. Vložíme steaky a zprudka je opečeme po obou stranách (každou stranu cca 45 – 60 sekund). Pokud je potřeba, ještě je dochutíme solí a pepřem a dalšími bylinkami. |
5 Hotovo |
Servírujeme |