• Domů
  • Drůbež
  • Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)

Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)

0 0
Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
10 ks kuřecí křidélka
3 ks paprička Aji Amarillo
1/2 bílá cibule
2 stroužky česnek
2 lžíce ocet bílý vinný
podle potřeby olivový olej
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Neskutečně dobrá pálivá kuřecí křidélka.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Aji Amarillo (český název paprika křídlatá) je peruánský druh papričky, který se vyznačuje typickou kouřovou, ovocnou příchutí a pálivostí od 3000 do 100 000 Scovilleových jednotek pálivosti. Představíme vám, jak lze tuto papričku využít vůbec nejlépe.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme ingredience

Papričky zbavíme semínek a nakrájíme na jemno. Cibuli očistíme, rozkrojíme na polovinu a jednu její část nakrájíme na jemno. Česnek očistíme a nakrájíme na jemno.

2
Hotovo
10 min

Připravíme omáčku

Na pánev dáme lžíci oleje a zahřejeme na středním plamenu. Přidáme papričky, cibuli a česnek a lehce orestujeme.

Obsah pánvičky přeložíme do mixéru, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme na zcela hladkou hmotu.

2 lžíce omáčky si necháme na dokončení křidélek.

3
Hotovo
5 min

Připravíme křidélka

Křidélka zhusta posolíme a popepříme. Dáme do sáčku a přidáme omáčku. Vakuově zabalíme.

Tip: Dbáme na to, aby omáčka na křidélkách byla rovnoměrně rozvrstvena.

4
Hotovo
4 h

Připravíme lázeň

Sous vide lázeň zahřejeme na 71 °C. Vložíme sáček s křidélky a vaříme po dobu 4 hodin.

5
Hotovo
10 min

Dokončíme

Těsně před dovařením křídel zahřejeme troubu na 200 °C.

Křidélka vyjmeme ze sous vide sáčku a zbavíme veškerých tekutin. Vložíme na plech, na pečící papír a pokapeme zbylou omáčkou. Pečeme po dobu cca 10 minut.

6
Hotovo

Podáváme

Křidélka dáme na misku/talířek a okamžitě podáváme.

ladyambientte

předchozí
Sous vide ribeye steak
další
Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami
předchozí
Sous vide ribeye steak
další
Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami

Přidejte svůj komentář