Background Image

Sous vide hovězí roštěná

0 1
Sous vide hovězí roštěná

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
600 g hovězí roštěná nebo hovězí zadní či plec
2 ks bílá cibule
3 lžíce plnotučná hořčice
1 ks masox
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby olej
2 - 3 lžíce hladká mouka
podle potřeby voda

Konečně šťavnatá hovězí roštěná!

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Dušená hovězí roštěná je jedním z klasických českých jídel. Příprava masa klasickým způsobem má přitom tu nevýhodu, že maso je většinou poměrně vysušené. U přípravy metodou sous vide je tento nedostatek daleko překonán. Roštěná je měkká, šťavnatá a tak dobrá, že ji zahrnete do svého pravidelného jídelníčku.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme maso

Hovězí maso nakrájíme na plátky o šířce maximálně 5 cm. Zhusta posypeme solí a pepřem a potřeme plnotučnou hořčicí.

2
Hotovo
5 min

Opečeme maso

Pánev rozpálíme na maximální teplotu. Přilijeme trochu oleje a zprudka na něm opečeme plátky po obou stranách tak, aby se zatáhly.

3
Hotovo
6 h

Vaříme

Opečené plátky vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vodní lázeň zahřejeme na 60°C (pro střední provaření), vložíme sáček a vaříme po dobu 6 hodin.

Pozn.: Pro požadované propečení doporučujeme navštívit naši tabulku vaření.

4
Hotovo

Připravíme omáčku

Ve stejné pánvi, na které jsme opekli maso, a na středním plamenu osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme asi dvě až tři lžíce hladké mouky (podle chuti a požadovaného množství omáčky) a za stálého míchání smažíme dozlatova.

Zalijeme asi 300 ml vody a vaříme.

Přidáme masox a vaříme. (volitelná krok)

5
Hotovo
5 min

Dokončíme omáčku

Sous vide sáček vyjmeme z vodní lázně. Celý jeho obsah (včetně šťávy) přelijeme do hrnce. Dochutíme solí, pepřem, případně plnotučnou hořčicí. Před podáváním vyjmeme plátky masa a nakrájíme je na menší plátky.

6
Hotovo

Podáváme

Hovězí roštěnou můžeme podávat s rýží, těstovinami nebo houskovými knedlíky.

blank
předchozí
Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami
další
Sous vide jablka se skořicovým středem
předchozí
Steak z hovězí svíčkové s mačkanými bramborami
další
Sous vide jablka se skořicovým středem

Přidejte svůj komentář