Ingredience
- 4 ks vepřové kotlety s kostí2,5 - 4 cm tlusté
- sůl
- pepř
- sušený česnek
-
MARINÁDA
- 3 lžíce olivový olej
- 1/4 šálku sojová omáčka
- 1/4 šálku hnědý cukr
- 1 lžíce rybí omáčkalze nahradit Worcesterovou
- 2 lžičky strouhaný zázvor
- 1/2 lžičky vločky chilli
- 2 lžíce koriandr čerstvý
-
GLAZURA
- 3 lžíce limetková šťáva
- 2 lžičky čerstvý česnek
- 1/2 lžičky kukuřičný škrob
Recept
Tyhle kotlety budou ty nejlepší, co jste kdy ochutnali. Spousta chuti, měkké a šťavnaté. Prostě jak z nějaké kulinářské soutěže a přitom je zvládne každý.
Marináda je vynikající mix pár ingrediencí a její chuť není jednoduché popsat. Zemitá, štiplavá, lehce sladká a slaná, a k tomu trochu pálivá.
Postup
1 Hotovo |
MARINÁDA |
2 Hotovo |
KOTLETY |
3 Hotovo |
VAŘENÍ |
4 Hotovo |
GLAZURAZatímco se kotlety vaří, do zbytku marinády přidejte namačkaný česnek, limetkovou šťávu a škrob. Dobře promíchejte a vložte do mikrovlnné trouby na 45 - 60 vteřin, aby zhoustla. Pokud je hustá příliš, přilijte trochu vody. |
5 Hotovo |
GRILOVÁNÍRozpalte gril na vysokou teplotu (260 - 287 °C). |
6 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |