Vepřové kotlety po vietnamsku

0 0
Vepřové kotlety po vietnamsku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks vepřové kotlety s kostí 2,5 - 4 cm tlusté
sůl
pepř
sušený česnek
MARINÁDA
3 lžíce olivový olej
1/4 šálku sojová omáčka
1/4 šálku hnědý cukr
1 lžíce rybí omáčka lze nahradit Worcesterovou
2 lžičky strouhaný zázvor
1/2 lžičky vločky chilli
2 lžíce koriandr čerstvý
GLAZURA
3 lžíce limetková šťáva
2 lžičky čerstvý česnek
1/2 lžičky kukuřičný škrob

Kotlety s unikátní vietnamskou omáčkou

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

    Ingredience

    • MARINÁDA

    • GLAZURA

    Recept

    Sdílet

    Tyhle kotlety budou ty nejlepší, co jste kdy ochutnali. Spousta chuti, měkké a šťavnaté. Prostě jak z nějaké kulinářské soutěže a přitom je zvládne každý.

    Marináda je vynikající mix pár ingrediencí a její chuť není jednoduché popsat. Zemitá, štiplavá, lehce sladká a slaná, a k tomu trochu pálivá.

    Postup

    1
    Hotovo

    MARINÁDA

    Předehřejte si lázeň o teplotě 61 °C.
    Smíchejte ingredience na marinádu v odměrce, měla by mít cca 1/2 šálku. Použijte 1/4 šálku (tj. polovinu) na vaření kotlet a další polovinu později na grilování.

    2
    Hotovo

    KOTLETY

    Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte česnekem. Vložte do velkého zipového sáčku (nebo do dvou středních). Přilijte polovinu marinády (1/4 šálku) a promasírujte, aby se marináda rozprostřela.

    3
    Hotovo

    VAŘENÍ

    Vložte téměř uzavřený sáček do lázně až po zipovou část, nechte vodu vytlačit vzduch a pak zazipujte kompletně. Ponořte a vařte po dobu 1,5 až max. 4 hodiny (tenčí kotlety 1,5 - 2 hodiny, tlustší 2,5 - 4 hodiny).

    4
    Hotovo

    GLAZURA

    Zatímco se kotlety vaří, do zbytku marinády přidejte namačkaný česnek, limetkovou šťávu a škrob. Dobře promíchejte a vložte do mikrovlnné trouby na 45 - 60 vteřin, aby zhoustla. Pokud je hustá příliš, přilijte trochu vody.

    5
    Hotovo

    GRILOVÁNÍ

    Rozpalte gril na vysokou teplotu (260 - 287 °C).
    Vytáhněte kotlety z lázně a na prkýnku je osušte poklepáním papírovými utěrkami. Natřete glazurou z obou stran. Nechte 1 lžíci glazury na podávání.
    Potřete nebo postříkejte olivovým olejem proti přilepení ke grilu. Grilujte 40 - 60 vteřin z obou stran.

    6
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Při podávání potřete zbytkem glazury a posypte čerstvě nasekaným koriandrem.

    Zdroj: twokooksinthekitchen.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    sous-vide bůček
    předchozí
    Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase
    fazolky s mandlemi
    další
    Zelené fazolky s mandlemi
    sous-vide bůček
    předchozí
    Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase
    fazolky s mandlemi
    další
    Zelené fazolky s mandlemi

    Přidejte svůj komentář