Vepřové kotlety po vietnamsku

0 0
Vepřové kotlety po vietnamsku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks vepřové kotlety s kostí 2,5 - 4 cm tlusté
sůl
pepř
sušený česnek
MARINÁDA
3 lžíce olivový olej
1/4 šálku sojová omáčka
1/4 šálku hnědý cukr
1 lžíce rybí omáčka lze nahradit Worcesterovou
2 lžičky strouhaný zázvor
1/2 lžičky vločky chilli
2 lžíce koriandr čerstvý
GLAZURA
3 lžíce limetková šťáva
2 lžičky čerstvý česnek
1/2 lžičky kukuřičný škrob

Kotlety s unikátní vietnamskou omáčkou

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

  • MARINÁDA

  • GLAZURA

Recept

Sdílet

Tyhle kotlety budou ty nejlepší, co jste kdy ochutnali. Spousta chuti, měkké a šťavnaté. Prostě jak z nějaké kulinářské soutěže a přitom je zvládne každý.

Marináda je vynikající mix pár ingrediencí a její chuť není jednoduché popsat. Zemitá, štiplavá, lehce sladká a slaná, a k tomu trochu pálivá.

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo

MARINÁDA

Předehřejte si lázeň o teplotě 61 °C.
Smíchejte ingredience na marinádu v odměrce, měla by mít cca 1/2 šálku. Použijte 1/4 šálku (tj. polovinu) na vaření kotlet a další polovinu později na grilování.

2
Hotovo

KOTLETY

Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte česnekem. Vložte do velkého zipového sáčku (nebo do dvou středních). Přilijte polovinu marinády (1/4 šálku) a promasírujte, aby se marináda rozprostřela.

3
Hotovo

VAŘENÍ

Vložte téměř uzavřený sáček do lázně až po zipovou část, nechte vodu vytlačit vzduch a pak zazipujte kompletně. Ponořte a vařte po dobu 1,5 až max. 4 hodiny (tenčí kotlety 1,5 - 2 hodiny, tlustší 2,5 - 4 hodiny).

4
Hotovo

GLAZURA

Zatímco se kotlety vaří, do zbytku marinády přidejte namačkaný česnek, limetkovou šťávu a škrob. Dobře promíchejte a vložte do mikrovlnné trouby na 45 - 60 vteřin, aby zhoustla. Pokud je hustá příliš, přilijte trochu vody.

5
Hotovo

GRILOVÁNÍ

Rozpalte gril na vysokou teplotu (260 - 287 °C).
Vytáhněte kotlety z lázně a na prkýnku je osušte poklepáním papírovými utěrkami. Natřete glazurou z obou stran. Nechte 1 lžíci glazury na podávání.
Potřete nebo postříkejte olivovým olejem proti přilepení ke grilu. Grilujte 40 - 60 vteřin z obou stran.

6
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Při podávání potřete zbytkem glazury a posypte čerstvě nasekaným koriandrem.

Zdroj: twokooksinthekitchen.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous-vide bůček
předchozí
Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase
fazolky s mandlemi
další
Zelené fazolky s mandlemi
sous-vide bůček
předchozí
Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase
fazolky s mandlemi
další
Zelené fazolky s mandlemi

Přidejte svůj komentář