Čím je vietnamské jídlo tak výjimečné? Vůni čerstvých bylinek a ostré rybí omáčky cítíte téměř v každém jídle, nehledě na to, zdali jste na severu nebo na jihu. Každý pokrm by mohl mít svou vlastní vůni v lahvičce. L’eau de Pho (dáte si střik?) by voněla po mátě, koriandru, citronové trávě, dlouze rozmělněných hovězích kostech a samozřejmě po rybí omáčce.
Navzdory rozmanitosti vietnamské krajiny je ve všech pokrmech tato brilantní rovnováha aromatických látek, horkosti, sladkosti, kyselosti a rybí omáčky. Stejně jako v jiných asijských kuchyních jde o jin a jang; sladké a slané, chladivé a hřejivé, čerstvé a fermentované. Vietnamská kuchyně je zkrátka šik.
© 2024 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Anovaculinary, Recipetineats, ... / Kontakt