Ingredience
- 300 g steak z lososa2 steaky po 150 g
- 60 ml pomerančový džus
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce Nasekaný čerstvý koriandr
- 1 lžíce šalotka
- 60-80 ml voda
- 100 g másloNakrájené na kousky
- Dle chuti olivový olejDoporučujeme extra panenský olivový olej
- Dle chuti mořská sůl
- Špetka cukr
Recept
Tento recept na lososa připraveného metodou sous vide je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat jemný a šťavnatý losos s máslovou texturou. Díky pomalému vaření na nízké teplotě zůstává maso perfektně křehké. Losos je doplněn o svěží a aromatickou pomerančovo-koriandrovou beurre blanc omáčku, která celému pokrmu dodá hloubku a krásně vyváženou chuť.
Postup
1 Hotovo 25 minut |
PŘÍPRAVA VODNÍ LÁZNĚPředehřejte sous vide lázeň na 46 °C a nastavte dobu vaření na 25 minut. Takto připravený losos získá jemnou, máslovou texturu. To zajistí, že steaky z lososa budou dokonale šťavnaté a jemné, podobně jako při stupni propečení „medium rare“. Mezitím steaky z lososa okořeňte. Losos je chutný sám o sobě, takže by mělo stačit dobré koření soli. Nechte sůl působit do dužiny asi 2-3 minuty. |
2 Hotovo 5 minut |
PŘÍPRAVA LOSOSASteaky z lososa lehce osolte a nechte sůl působit přibližně 2–3 minuty. Poté vložte lososa do sous vide sáčku a přidejte 1 lžíci olivového oleje. Pro intenzivnější chuť můžete přidat snítku kopru nebo koriandru a několik plátků citrusů (např. pomeranče nebo citronu). |
3 Hotovo 10 minut |
PŘÍPRAVA BEURRE BLANC |
4 Hotovo 4 minuty |
PŘÍPRAVA OMÁČKY |
5 Hotovo 1 minuta |
Servírování |