Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky

0 0
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 čajová lžička asijský prášek z pěti koření
1 polévková lžíce hoisin omáčka
2 polévkové lžíce sojová omáčka
2 polévkové lžíce med
2 lžičky hnědý cukr
1 polévková lžíce čínské víno
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička strouhaný česnek
1 jablko
1 šalotka
1/4 šálku pórek
1/2 šálku jablečný ocet
3 kusy černý kardamon
1 čajová lžička zrnka černého pepře
1 lžička koriandrová semínka
5 kusů badyán
1 polévková lžíce sůl
2 polévkové lžíce cukr
2 kusy vepřové kotlety s kostí o tloušťce 1 palec
olivový olej

Vepřové kotlety rovnoměrně uvařené, lehce růžové a opravdu jemné a křehké.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Udělejte dojem na všechny na vaší další grilovací párty s tímto svěžím asijským nádechem chutí. Podívejte se, jak ohromí dokonale uvařenými vepřovými kotletami.

    Vepřové kotlety byly opravdu šťavnaté! Pikantní, kyselá nakládaná jablka fungovala velmi dobře s tímto asijským Bbq!

    Postup

    1
    Hotovo
    12 hodin

    Připravíme marinádu

    Na marinádu smíchejte 1 čajová lžička asijského prášku z pěti koření
    1 polévkovou lžíci Hoisin omáčky
    2 polévkové lžíce sójové omáčky
    2 polévkové lžíce medu
    2 lžičky hnědého cukru
    1 polévkovou lžíci čínského vína na vaření
    1 lžičku strouhaného zázvoru
    1 lžičku strouhaného česneku

    Všechny kotlety dejte do sáčku spolu s omáčkou a nechte je přes noc marinovat.

    2
    Hotovo
    6 minut

    Jablka jsou na řadě

    Vepřové maso a jablka. . . osvědčený pár. Dejme těmto jablkům trochu asijské chuti. Jablka nakrájejte na tenko, aby se rychle nakládala. Já zvolila "zápalkové" tyčinky. Slibuji si od toho rovnoměrnější naložení. Tato jablka zoxidují opravdu rychle, takže pokud byste měli misku vody okyselenou asi lžící citronové šťávy nebo octa, jablka by nezhnědla.

    3
    Hotovo
    10 minut

    A nyní omáčka

    Připravte si nakládací roztok, který je v podstatě jen směsí octa, cukru a soli. Koření, které vložíte, bude skutečně založeno na vašich preferencích. Opět, abychom zachovali asijské chutě, dáme trochu badyánu, lusky černého kardamomu, chilli, semínka koriandru a zrnka černého pepře.

    Postavte hrnec na velmi mírný plamen, jen tolik, aby se sůl a cukr rozpustily a aromatické látky byly vyluhovány. Asi 5 minut by mělo stačit.

    4
    Hotovo
    1 hodina 10 minut

    Nálev

    Zatímco je nakládací roztok ještě horký, nalijte jej do jablek (která byste měli scedit) a šalotky. Ujistěte se, že je vše zcela ponořeno. Zavařovací sklenice nebo uzavíratelný sáček by se opravdu hodily.

    Před uzavřením a ochlazením v lednici nechte směs ohřát na pokojovou teplotu. Tento rychlý nálev by už byl hotový, i když nechat ho několik dní „nakládat“ by zesílilo chutě. Předehřejte vodní lázeň na 65℃ a nastavte dobu vaření asi na hodinu. A vložte sáček s masem.

    5
    Hotovo
    5 minut

    Po uvaření osušit

    Po uvaření ponořte vepřové kotlety do ledové lázně. To by mělo zastavit proces vaření, a co je důležitější, snížit teplotu jádra masa, aby se během posledního opékání nepřepeklo. Připravte kotlety na závěrečné opékání. Chcete-li získat dobrou kůrku, osušte maso papírovými utěrkami.

    6
    Hotovo
    10 minut

    Vezměte pánev

    Připravte si pánev na rozpálenou a opékejte kotlety asi 45 sekund z každé strany. Před podáváním nechte kotlety asi 10 minut odpočinout.

    blank
    Sous Vide křupavé kuře Adobo
    předchozí
    Sous Vide křupavé kuře Adobo
    Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
    další
    Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
    Sous Vide křupavé kuře Adobo
    předchozí
    Sous Vide křupavé kuře Adobo
    Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
    další
    Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

    Přidejte svůj komentář