Ingredience
- 1 čajová lžička asijský prášek z pěti koření
- 1 polévková lžíce hoisin omáčka
- 2 polévkové lžíce sojová omáčka
- 2 polévkové lžíce med
- 2 lžičky hnědý cukr
- 1 polévková lžíce čínské víno
- 1 lžička strouhaný zázvor
- 1 lžička strouhaný česnek
- 1 jablko
- 1 šalotka
- 1/4 šálku pórek
- 1/2 šálku jablečný ocet
- 3 kusy černý kardamon
- 1 čajová lžička zrnka černého pepře
- 1 lžička koriandrová semínka
- 5 kusů badyán
- 1 polévková lžíce sůl
- 2 polévkové lžíce cukr
- 2 kusy vepřové kotlety s kostí o tloušťce 1 palec
- olivový olej
Recept
Udělejte dojem na všechny na vaší další grilovací párty s tímto svěžím asijským nádechem chutí. Podívejte se, jak ohromí dokonale uvařenými vepřovými kotletami.
Vepřové kotlety byly opravdu šťavnaté! Pikantní, kyselá nakládaná jablka fungovala velmi dobře s tímto asijským Bbq!
Postup
1 Hotovo 12 hodin |
Připravíme marináduNa marinádu smíchejte 1 čajová lžička asijského prášku z pěti koření Všechny kotlety dejte do sáčku spolu s omáčkou a nechte je přes noc marinovat. |
2 Hotovo 6 minut |
Jablka jsou na řaděVepřové maso a jablka. . . osvědčený pár. Dejme těmto jablkům trochu asijské chuti. Jablka nakrájejte na tenko, aby se rychle nakládala. Já zvolila "zápalkové" tyčinky. Slibuji si od toho rovnoměrnější naložení. Tato jablka zoxidují opravdu rychle, takže pokud byste měli misku vody okyselenou asi lžící citronové šťávy nebo octa, jablka by nezhnědla. |
3 Hotovo 10 minut |
A nyní omáčkaPřipravte si nakládací roztok, který je v podstatě jen směsí octa, cukru a soli. Koření, které vložíte, bude skutečně založeno na vašich preferencích. Opět, abychom zachovali asijské chutě, dáme trochu badyánu, lusky černého kardamomu, chilli, semínka koriandru a zrnka černého pepře. Postavte hrnec na velmi mírný plamen, jen tolik, aby se sůl a cukr rozpustily a aromatické látky byly vyluhovány. Asi 5 minut by mělo stačit. |
4 Hotovo 1 hodina 10 minut |
NálevZatímco je nakládací roztok ještě horký, nalijte jej do jablek (která byste měli scedit) a šalotky. Ujistěte se, že je vše zcela ponořeno. Zavařovací sklenice nebo uzavíratelný sáček by se opravdu hodily. Před uzavřením a ochlazením v lednici nechte směs ohřát na pokojovou teplotu. Tento rychlý nálev by už byl hotový, i když nechat ho několik dní „nakládat“ by zesílilo chutě. Předehřejte vodní lázeň na 65℃ a nastavte dobu vaření asi na hodinu. A vložte sáček s masem. |
5 Hotovo 5 minut |
Po uvaření osušit |
6 Hotovo 10 minut |
Vezměte pánev |