• Domů
  • Příloha
  • Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem

Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem

0 0
Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
907 g červené brambory
3 lžíce máslo
1 snítka rozmarýn
1 lžička sůl
1 lžička černý pepř
DRESINK
1/4 šálku máslo
3 stroužky česnek
1 lžička rozmarýn čerstvý
1/2 šálku majonéza
1 lžička sůl
1/2 lžičky černý pepř

Příloha, která nesmí chybět u grilu

Kuchyně:

Ingredience

  • DRESINK

Recept

Sdílet

Salát, co svou výraznou chutí připomíná jídla ze steakhousu. Přitom je tato skvělá příloha dost lehká a svěží pro letní grilování.

Postup

1
Hotovo

BRAMBORY

Předehřejte si lázeň o teplotě 87,7 °C.
Nakrájejte brambory na kousky o velikosti cca 2,5 cm. Vložte je do velkého sous-vide sáčku (cca 3,8 litrů) společně s 3 lžícemi másla, snítkou rozmarýnu, solí a pepřem. Vakuujte a vařte po dobu 1 hodiny. Po skončení vaření vložte sáček do ledové lázně na 10 minut.

2
Hotovo

DRESINK

V malém hrnci rozpusťte 1/4 šálku másla. Přidejte mačkaný česnek a rozmačkaný rozmarýn. Restujte 1 minutu, pak odstraňte z plamene a nechte 10 minut vychladnout.
Ve velké misce pak smíchejte tuto směs s majonézou, solí a pepřem.

3
Hotovo

PODÁVÁME

Do dresinku přimíchejte brambory ze sáčku (kromě rozmarýnu, ten vyhoďte).
Podávejte hned nebo nechte v chladnici na alespoň 1 hodinu pro lepší chuť.

Zdroj: girlscangrill.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

limoncello
předchozí
Citronový likér Limoncello
mečoun sous vide
další
Steak z mečouna
limoncello
předchozí
Citronový likér Limoncello
mečoun sous vide
další
Steak z mečouna

Přidejte svůj komentář