Quinoa sous-vide

0 0
Quinoa sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 šálek quinoa
2 stroužky česnek
1 větvička čerstvá bazalka
1/2 lžičky košer sůl
1 a 1/2 šálku voda

Zdravá příloha, jejíž chuť při sous-vide vaření ještě zdokonalíte

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Vaření quinoi na plotně je oříšek. Jednu minutu je nedovařená a hned tu další z ní může být kaše. Při vaření sous-vide stačí nastavit správnou teplotu a čas a výsledek bude dokonalý. Navíc můžete quinoi dodat jakoukoli příchuť chcete, třeba vašich oblíbených bylinek nebo česneku.

    Místo zipového sáčku můžete také vařit v zavařovacích sklenicích (2x 500ml), stačí vařit o něco déle – 2 hodiny.

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA

    Předehřejte si lázeň o teplotě 82.2 ºC.
    Propláchněte quinou, smíchejte s oloupanými stroužky česneku, celou bazalkou a solí ve středně velkém zipovém sáčku. Přidejte vodu a zazipujte technikou vytlačení vzduchu vodou.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ

    Vložte sáček do horké lázně a vařte po dobu 1 hodiny.

    3
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Po uplynutí času vytáhněte sáček z lázně a obsah přeneste do misky. Vyhoďte bazalku a česnek. Vidličkou quinou načechrejte a dle chuti osolte. Můžete podávat.

    Zdroj: anovaculinary.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    rebarborový crumble
    předchozí
    Rebarborový crumble
    kaldereta sous-vide
    další
    Hovězí Kaldereta
    rebarborový crumble
    předchozí
    Rebarborový crumble
    kaldereta sous-vide
    další
    Hovězí Kaldereta

    Přidejte svůj komentář