Ingredience
- podle potřeby vepřový bůčeknebo hřbet
- podle potřeby olivový olej
Recept
Člověk si sice může koupit balíček již zpracovaných slaninových plátků, jenže není nad to si vlastní slaninu připravit. Slaninu můžete připravit doma metodou sous vide. Stačí ji vařit 12 až 48 hodin a poté hezky osmažit. Vše ostatní se dozvíte v tomto receptu.
Postup
1 Hotovo |
Vyberte si správný kus masa |
2 Hotovo 5 min |
Sbalíme maso |
3 Hotovo |
Připravíme vodní lázeňVodní lázeň předehřejeme na 64 °C. |
4 Hotovo 12 - 48 hodin |
VařímeSáček vložíme do vodní lázně a vaříme 12 až 48 hodin (podle tabulky vaření). Pro pěkně šťavnaté, ale dobře provařené maso doporučujeme teplotu 64 °C a 24 hodin vaření. Tip: Aby se vám nevyvařila voda z hrnce, doporučujeme vám zakrýt hrnec například potravinovou fólií. |
5 Hotovo 2 h |
Vyjmeme z lázně a zchladíme |
6 Hotovo 5 min |
Osmažíme |
7 Hotovo |
Podáváme |
1 Comments Skrýt komentáře
Slanina bez soli ??