Domácí slaninka (slabé plátečky)

0 0
Domácí slaninka (slabé plátečky)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

podle potřeby vepřový bůček nebo hřbet
podle potřeby olivový olej

Šťavnatá a křupavá domácí slaninka s dokonalou masovou chutí.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Člověk si sice může koupit balíček již zpracovaných slaninových plátků, jenže není nad to si vlastní slaninu připravit. Slaninu můžete připravit doma metodou sous vide. Stačí ji vařit 12 až 48 hodin a poté hezky osmažit. Vše ostatní se dozvíte v tomto receptu.

Kroky

1
hotovo

Vyberte si správný kus masa

Dobrá slaninka se dělá z méně tučné zadní části prasete (hřbetu) nebo z vepřového bůčku. Obvykle se prodává s kůží.

2
hotovo
5 min

Sbalíme maso

Slaninu vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

3
hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 64 °C.

4
hotovo
12 - 48 hodin

Vaříme

Sáček vložíme do vodní lázně a vaříme 12 až 48 hodin (podle tabulky vaření). Pro pěkně šťavnaté, ale dobře provařené maso doporučujeme teplotu 64 °C a 24 hodin vaření.

Tip: Aby se vám nevyvařila voda z hrnce, doporučujeme vám zakrýt hrnec například potravinovou fólií.

5
hotovo
2 h

Vyjmeme z lázně a zchladíme

Slaninu vyjmeme z vodní lázně a dáme do ledové vody nebo do ledové tříště. Pokud chcete zachovat pěkný tvar masa, doporučujeme vám slaninu na povrchu zatížit například plechovkami.

6
hotovo
5 min

Osmažíme

Pánev rozpálíme na středním plamenu.

Ukrojíme pláteček slaniny.

Do pánve přidáme trochu olivového oleje a následně také plátek slaniny. Pečeme po obou stranách dozlatova.

7
hotovo

Podáváme

Pečenou slaninku vyjmeme z pánve a okamžitě podáváme.

Připravují se z lososa vařeného pozvolným způsobem, z chipsů z bagety a několika dalších ingrediencí.
předchozí
Salmon bites (lososové jednohubky)
Plátky slaninky můžeme podávat k sendvičům, k míchaným vajíčkům atd.
Další
Uzená slanina s javorovým sirupem

Přidej svůj komentář