Ingredience
- 1,5 kg vepřový bůčeknebo hřbet
- 0,25 šálku javorový sirup
- 1,5 lžíce tekutý kouř
- 1 lžíce černý pepřmletý
- 0,5 lžíce sušený česnek
- 0,5 šálku sůl
- 0,5 šálku hnědý cukr
Recept
Chtěli byste si udělat uzenou slaninu s javorovým sirupem, která je tak dobrá, že ji v obchodě jen těžko koupíte? Dáme vám recept, jak si připravit tenké plátky slaninky, které můžete použít do salátů a sendvičů.
Postup
1 Hotovo |
Vyberte si správný kus masa |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme rychlou směs na naložení |
3 Hotovo 5 min |
Vakuově zabalíme |
4 Hotovo 48 hod |
Připravíme sous vide lázeň, vaříme |
5 Hotovo 5 min |
Dokončíme (volitelný krok) |
6 Hotovo |
Okamžitě podáváme |