Background Image

Uzená slanina s javorovým sirupem

0 1
Uzená slanina s javorovým sirupem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,5 kg vepřový bůček nebo hřbet
0,25 šálku javorový sirup
1,5 lžíce tekutý kouř
1 lžíce černý pepř mletý
0,5 lžíce sušený česnek
0,5 šálku sůl
0,5 šálku hnědý cukr

Křupavá slanina s javorovým nádechem, kterou si můžete snadno připravit doma.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Chtěli byste si udělat uzenou slaninu s javorovým sirupem, která je tak dobrá, že ji v obchodě jen těžko koupíte? Dáme vám recept, jak si připravit tenké plátky slaninky, které můžete použít do salátů a sendvičů.

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

Vyberte si správný kus masa

Dobrá slaninka se dělá z méně tučné zadní části prasete (hřbetu) nebo z vepřového bůčku. Obvykle se prodává s kůží.

2
Hotovo
5 min

Připravíme rychlou směs na naložení

V misce rozmícháme javorový sirup, tekutý kouř, černý pepř, sušený česnek, sůl a hnědý cukr.

Poté směsí potřeme celé maso.

3
Hotovo
5 min

Vakuově zabalíme

Potřené maso vložíme do sáčku a vakuově ho zabalíme.

4
Hotovo
48 hod

Připravíme sous vide lázeň, vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 58 °C. Vložíme sáček s masem a vaříme po dobu 48 hodin (2 dny).

Tip: Aby se vám nevyvařila voda z hrnce, doporučujeme vám zakrýt hrnec například potravinovou fólií.

5
Hotovo
5 min

Dokončíme (volitelný krok)

Slaninku nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na rozžhavené pánvi, kterou pokapeme několika kapkami olivového oleje.

6
Hotovo

Okamžitě podáváme

Plátky slaninky můžeme podávat k sendvičům, k míchaným vajíčkům atd.

blank
Domácí slaninka (slabé plátečky)
předchozí
Domácí slaninka (slabé plátečky)
roastbeef se připravuje z nízkého roštěnce
další
Roastbeef Silverside
Domácí slaninka (slabé plátečky)
předchozí
Domácí slaninka (slabé plátečky)
roastbeef se připravuje z nízkého roštěnce
další
Roastbeef Silverside

Přidejte svůj komentář