Background Image

Duhové karotky glazované v medu

0 0
Duhové karotky glazované v medu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
8 - 12 kusů Barevné karotky podobné velikosti
2 lžíce máslo
2 lžičky med
1/4 citrón
mořská sůl
lžička med na dochucení

Když chcete návštěvu oslnit svým kulinářským uměním a vůbec se u toho nenadřít

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Tyto karotky jsou křehké a sladké, a to ani nezmiňuji, jak jednoduché je jejich vaření! Lze použít jakékoli barvy karotky, ale pokud smícháte různé barvy, vypadají na skvěle. Na talíři poslouží jako příloha k masu, ale i jako hlavní vegetariánský chod.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

LÁZEŇ

Připravte si lázeň o teplotě 84°C. Vyberte podobně velké karotky a očistěte je.

2
Hotovo

VLOŽTE DO SOUS-VIDE SÁČKU

Karotky, máslo a med vložte do sous-vide sáčku tak, aby nebyl tlustší než 25 mm, a zavřete ho. Karotky skládejte v jedné vrstvě, aby se rovnoměrně uvařily. Ponořte sáček do vodní lázně a vařte po dobu 45 až 60 minut, dokud nebudou karotky křehké.

3
Hotovo

GLAZOVÁNÍ A SERVÍROVÁNÍ

Vytáhněte sáček z vody a celý jeho obsah vylejte do pánve, potom ohřívejte nad středním plamenem. Zakápněte trochou citronové šťávy z asi ¼ citronu a přidejte trochu medu. Vařte tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne, a potom odstraňte z plamene. Naaranžujte na talíř, zasypte troškou citronové kůry a mořskou solí a servírujte. Skvěle se také hodí k tuňákovi s nasekanou jarní cibulkou.

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

Sous vide šťavnatý hamburger
předchozí
Sous vide šťavnatý hamburger
Čokoládový sous vide dort bez mouky
další
Čokoládový sous vide dort bez mouky
Sous vide šťavnatý hamburger
předchozí
Sous vide šťavnatý hamburger
Čokoládový sous vide dort bez mouky
další
Čokoládový sous vide dort bez mouky

Přidejte svůj komentář