Background Image

Sous vide šťavnatý hamburger

0 0
Sous vide šťavnatý hamburger

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
700 g mleté hovězí maso
sůl
pepř
rostlinný olej
4 plátky sýr
4 ks houska
zelenina
BBQ omáčka

Burgery vařené sous-vide jsou extrémně šťavnaté, díky kontrole nad teplotou vaření.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Burgery sklízí úspěch po celém světě a co teprve burger na způsob sou vide. Pokud máte tento pokrm v oblibě, zkuste určitě tento recept, a to teprve zjistíte, jak chutná opravdově šťavnatý burger. Pak jen stač dochutit kořením, přidat zeleninu, BBQ omáčku a výborný oběd či večer je na stole.

Postup

1
Hotovo
5 min

PŘIPRAVÍME LÁZEŇ

Předehřejeme si vodní lázeň pro „rare“ hamburger na 51 °C, pro „medium“ hamburger na 56 °C.

2
Hotovo
5 min

PŘIPRAVÍME MASO

Rozdělíme maso na čtyři stejné porce a každou z nich jemně vytvarujeme do placky, která bude o něco širší, než jsou naše housky. Dochutíme solí a pepřem.

3
Hotovo
45-60 min

ZABALÍME MASO A VAŘÍME

Dáme maso do jednotlivých sáčků. Pomalu spustíme do předehřáté vodní lázně a uzavřeme vak těsně před úplným ponořením. Vaříme po dobu 45-60 minut.

4
Hotovo
13 min

VYNDÁME MASO Z VODNÍ LÁZNĚ

Vyndáme maso a opatrně osušíme z obou stran a dochutíme solí a pepřem. Necháme hamburgery odpočívat při pokojové teplotě po dobu 10 minut, aby se jejich vnější povrch osušil.

5
Hotovo
3-5 min

OPEČEME HOUSKY

Předehřejeme si troubu na 180 °C a vložíme do ní housky na 3-5 minut, aby byly pěkně křupavé.

6
Hotovo
3 min

MASO DOKONČÍME NA PÁNVI

Zahřejeme olej na pánvi na vysokou teplotu a pak přidáme maso a smažíme asi 1 minutu, dokud maso nezhnědne. Maso otočíme a přidáme plátek sýra na horní povrch. Smažíme, dokud druhá strana nezhnědne a sýr se nerozpustí.

7
Hotovo
5 min

DOCHUTÍME

Vyndáme maso z pánve na připravené housky a přidáme zeleninu. Dochutíme kořením a BBQ omáčkou dle libosti.

8
Hotovo
1 min

PODÁVÁME

Můžeme podávat výborné, šťavnaté hamburgery.

Zdroj: seriouseats.com

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou
předchozí
Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou
Duhové karotky glazované v medu
další
Duhové karotky glazované v medu
Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou
předchozí
Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou
Duhové karotky glazované v medu
další
Duhové karotky glazované v medu

Přidejte svůj komentář