Ingredience
-
-
230 g hořká čokoláda Může být i mléčná
-
115 g máslo
-
2 lžíce kakao
-
3 lžíce kávový likér Můžete být i pomerančový likér
Recept
Sdílet
Lahodný čokoládový dort, který si můžou dát lidé i s bezlepkovou dietou, jelikož je bez mouky. Dort je vláčný a u milovníků čokolády rozhodně zaboduje!
Postup
20 min |
Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni
Předehřejeme si vodní lázeň na 46 °C. Vložíme čokoládu a máslo do sáčku a ponoříme sáček do vodní lázně na 15 minut, aby se čokoláda rozpustila. Každých 5 minut sáček promasírujte, abyste zajistili, že je směs dobře promíchaná.
|
3 min |
PŘIPRAVÍME SI NÁDOBY
Připravíme si šest cca 125 ml sklenic s víčkem a vnitřek vymažeme máslem.
|
4 min |
VYŠLEHÁME VEJCE
Vyšleháme vejce mixérem vysokou rychlostí, aby se objem zdvojnásobil.
|
3 min |
ROZMIXUJEME ČOKOLÁDOVOU SMĚS
Ze sáčku vylijeme čokoládovou směs, zapneme mixér na minimum a postupně směs s rozšlehanými vejcemi rozmícháme, dokud nebude směs stejnorodá.
|
5 min |
NALIJEME TĚSTO DO SKLENIC
Nalijeme těsto do připravených nádob a povrch uhladíme jemným poklepáním dlaní o nádobu.
|
60 min |
SKLENICE VLOŽÍME DO VODNÍ LÁZNĚ
Našroubujeme víka na sklenice a vložíme je do vodní lázně o teplotě 76°C na 60 minut.
|
6 hod |
VYJMEME NÁDOBY Z VODNÍ LÁZNĚ
Opatrně vyjmeme nádoby z horké vodní lázně, necháme je ochladit na pokojovou teplotu a pak dáme minimálně na 6 hodin do chladu. Dort se při ochlazení zpevní.
|
5 min |
SERVÍROVÁNÍ
Asi 30 minut před podáváním projeďte nožem kolem okrajů dortu. Dort pak hezky z nádoby vyklouzne. Můžete dort ozdobit smetanou, jahodami či posypat kakaem.
Zdroj: anovaculinary.com
|
Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)