Ingredience
- 80 g červené víno
- 80 g ocet z červeného vína
- 40 g šalotka
- 10 g citronová kůra
- 10 g černý pepř
Recept
Ačkoliv ústřice či ryba mnoha lidem chutná bez jakéhokoliv výraznějšího dochucování, najdou se i lidé, kteří si tyto pokrmy rádi dochucují. Jedním z nejlepších způsobů dochucení ryby a ústřic je přitom tradiční Mignonette omáčka. Jak si Mignonette omáčku připravit? Recept najdete níže.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme ingredienceŠalotku zbavíme slupky, omyjeme a nasekáme na jemno. Citronovou kůru omyjeme a nastrouháme, taktéž na jemno. Kuličky černého pepře vložíme do hmoždíře a rozdrtíme. |
2 Hotovo 5 min + 2 h |
Smícháme a přivedeme k varuVšechny ingredience vložíme do malého kastrůlku a pomalu přivedeme k varu. Jakmile tekutina začne probublávat, odstavíme ji z plotýnky a necháme asi 2 hodiny odstavenou, aby se chuti prolnuly. |
3 Hotovo 2 |
Podáváme |