Francouzská omáčka Mignonette na ústřice či rybu

0 0
Francouzská omáčka Mignonette na ústřice či rybu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Štiplavá omáčka s nádechem dobrého červeného vína.

Ingredience

Recept

Sdílet

Ačkoliv ústřice či ryba mnoha lidem chutná bez jakéhokoliv výraznějšího dochucování, najdou se i lidé, kteří si tyto pokrmy rádi dochucují. Jedním z nejlepších způsobů dochucení ryby a ústřic je přitom tradiční Mignonette omáčka. Jak si Mignonette omáčku připravit? Recept najdete níže.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme ingredience

Šalotku zbavíme slupky, omyjeme a nasekáme na jemno.

Citronovou kůru omyjeme a nastrouháme, taktéž na jemno.

Kuličky černého pepře vložíme do hmoždíře a rozdrtíme.

2
Hotovo
5 min + 2 h

Smícháme a přivedeme k varu

Všechny ingredience vložíme do malého kastrůlku a pomalu přivedeme k varu. Jakmile tekutina začne probublávat, odstavíme ji z plotýnky a necháme asi 2 hodiny odstavenou, aby se chuti prolnuly.

3
Hotovo
2

Podáváme

Omáčku přelíváme přes ryby či ústřice a okamžitě podáváme.

Tip: Omáčku lze před podáváním přecedit přes plátýnko. V omáčce nebude plavat šalotka, což je u některých druhů jemnějšího masa příjemnější.

Sous vide vaječný likér
předchozí
Sous vide vaječný likér
Salát z červeného zelí (červený coleslaw)
další
Salát z červeného zelí (červený coleslaw)
Sous vide vaječný likér
předchozí
Sous vide vaječný likér
Salát z červeného zelí (červený coleslaw)
další
Salát z červeného zelí (červený coleslaw)

Přidejte svůj komentář