Background Image

Omáčka Béarnaise

0 0
Omáčka Béarnaise

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1/4 šálku ocet z bílého vína
1/4 šálku bílé víno
2 lžíce pelyněk estragon čerstvý
1 lžíce jarní cibulka
sůl
černý pepř
4 ks žloutek
6 lžic máslo

Další klasická omáčka francouzské kuchyně.

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Další z proslulých francouzských omáček, která je prostě klasikou. Dá se připravit složitější cestou, anebo jednoduše v horké lázni bez potřeby neustálého monitorování. Stačí smíchat, vařit, pak trošku rozšlehat a je hotovo.

Ta kyselost octu a sladkost estragonu perfektně spolupracují a tvoří skvělou polevu pro ryby, steaky nebo kuře. Neztratí se ale ani v sendviči s masem.

Číst
I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA OCTA

Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 79ºC.
Do větší pánve dejte ocet, bílé víno, nasekaný estragon a jarní cibulku. Osolte, opepřete a vařte na silném plameni k varu. Potom uberte a povařte na středním plameni, až se tekutina zredukuje na 1/4 šálku, takže cca 5 minut.

2
Hotovo

SCEDÍME OCET

Přeceďte tekutinu přes jemné sítko do malé misky. Nechte vychladnout asi 5 minut.

3
Hotovo

MÍCHÁME OMÁČKU

V menší misce vyšlehejte vaječné žloutky, přidejte vychlazený ocet a vše řádně smíchejte. Za stálého šlehání přilívejte rozpuštěné máslo. Šlehejte metličkou, dokud nebude směs hladká.

4
Hotovo

VAŘÍME OMÁČKU

Přelijte omáčku do velkého zipového sáčku, ten pak uzavřete metodou vytěsnění vzduchu vodou. Vložte ho do vodní lázně a vařte 45 minut.

5
Hotovo

MIXUJEME OMÁČKU

Vyjměte sáček z lázně a přeneste obsah do střední misky. Rozšlehejte nebo použijte ponorný mixér na opětovné rozmixování omáčky. Mixujte do naprostého hladka.

6
Hotovo

PODÁVÁME

Vmíchejte do omáčky zbývající lžíci najemno nasekaného estragonu a podávejte k masu, kuřeti nebo rybám.
Omáčku můžete uchovat v lednici v uzavřené krabičce až 1 týden.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

cizrnové kari
předchozí
Indické cizrnové kari
krůtí stehno sous vide
další
Krůtí stehýnko sous vide
cizrnové kari
předchozí
Indické cizrnové kari
krůtí stehno sous vide
další
Krůtí stehýnko sous vide

Přidejte svůj komentář