Ingredience
-
100 g špagety nebo tagliatelle
-
1 ks vejce
-
2 ks žloutek
-
40 g parmazán
-
50 g slanina
-
sůl
-
pepř
Recept
Sdílet
I tato nestárnoucí klasika Italské kuchyně se dá připravit v horké lázni – přesněji její omáčka. Sous-vide vaření pomáhá kontrolovat velmi přesně teplotu omáčky tak, aby byla prostě dokonalá!
Postup
|
PŘÍPRAVA OMÁČKY
Předehřejte si lázeň o teplotě 65 °C.
Smíchejte žloutky, vejce, sýr a pepř v misce a šlehejte, až se vše spojí.
|
|
VAŘENÍ OMÁČKY
Směs nalejte do sáčku a vakuujte nebo zazipujte. Vložte do lázně a vařte po dobu 30 minut, občas se sáčkem zatřeste.
|
|
DOKONČENÍ
Uvařte si těstoviny ve velkém množství vody a dejte je bokem s trochou vody, ve které se vařily. Slaninu nakrájejte a osmažte.
Když je omáčka hotová, dejte na talíř těstoviny, přelijte omáčkou a zamíchejte. Před podáváním posypte slaninou a nastrouhejte ještě trochu sýru.
Zdroj: sous-vide.cooking
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"