Grilovaná sous vide chobotnice

0 0
Grilovaná sous vide chobotnice

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
340 g chobotnice
podle potřeby voda ledová
podle potřeby sůl
podle potřeby olivový olej

Jemná, ale přitom křupavá chobotnice připravená na grilu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Chobotnice patří mezi největší pochoutky všude na světě. Proměnit tvrdou tkáň chobotnice v chutný kus masa ovšem není zase tak jednoduché. Pokud tedy k přípravě nepřizvete nás a náš skvělý sous vide recept.

Postup

1
Hotovo
15 min

Spaříme chobotnici

Velký hrnec naplníme vodou a přivedeme k maximálnímu varu. Vedle si připravíme misku naplněnou ledovou vodou.

Jakmile se voda začne vařit, přidáme chobotnici a vaříme po dobu 10 minut, dokud se chapadla chobotnice nezačnou ohýbat.

Poté chobotnici vezmeme kleštěmi a vložíme do ledové vody. Jakmile chobotnice zchladne, přemístíme ji na čistý talíř.

2
Hotovo
5 min

Naporcujeme

Chapadla chobotnice rozkrájíme na požadované porce.

3
Hotovo
5 min

Zabalíme

Nakrájená chapadla vložíme do sáčku. Přidáme sůl a olivový olej a vakuově zabalíme.

4
Hotovo

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme podle délky vaření a požadovaného výsledku:

60 °C po dobu 24 hodin – poměrně měkká, ale na skus stále strukturovaná – skvělá do polévek a mixů z mořských plodů
77 °C po dobu 5 hodin – jemná a měkká – výborná pro předkrmy všeho druhu
85 °C po dobu 24 hodin – důkladně provařená – výborná ke studené konzumaci, například do salátů

5
Hotovo
5 min

Necháme odpočinout

Uvařenou chobotnici vyjmeme ze sáčku a opět ji ponoříme do ledové lázně. V ní ji ponecháme, dokud nebudeme připraveni k dalšímu kroku.

6
Hotovo
5 min

Grilujeme

Gril rozpálíme na maximum. Chobotnici vyjmeme z vodní lázně a necháme okapat. Chapadla pokapeme troškou olivového oleje a vložíme na gril. Chobotnici zprudka opečeme po obou stranách.

7
Hotovo

Podáváme

V případě potřeby dosolíme a okamžitě podáváme.

ladyambientte

Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
Sous vide dušená vepřová žebírka
další
Sous vide dušená vepřová žebírka
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
Sous vide dušená vepřová žebírka
další
Sous vide dušená vepřová žebírka

3 Comments Skrýt komentáře

Absolutne mi nedava smysl tabulka doby vareni 6 hodin vs. 24 hodin?
60 °C po dobu 24 hodin – poměrně měkká, ale na skus stále strukturovaná – skvělá do polévek a mixů z mořských plodů
77 °C po dobu 5 hodin – jemná a měkká – výborná pro předkrmy všeho druhu
85 °C po dobu 24 hodin – důkladně provařená – výborná ke studené konzumaci, například do salátů

Přidejte svůj komentář