Background Image

Sous vide dušená vepřová žebírka

0 0
Sous vide dušená vepřová žebírka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
podle potřeby vepřová žebra
1 ks cibule velká
5 stroužků česnek
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olej
735 g rajčata mačkaná
150 g olivy
25 g kapary
2 g majoránka
0,4 g vločky chilli může být i čerstvá chilli paprička nakrájená na drobno

Delikátní vepřová žebra, jejichž příprava je velmi jednoduchá.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Představte si to také: Sluncem prohřátá neděle, děti si hrají na houpačce a na vás čeká nějaká práce kolem domu. Také musíte uvařit. Chcete si pořádně pochutnat, ale rozhodně u plotny nechcete strávit celý svůj volný čas. Co s tím? Připravte si sous vide dušená vepřová žebírka!

Číst
Tipy pro lepší prezentaci sous vide pokrmů

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme zeleninu

Velkou cibuli a 5 stroužků česneku oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme.

2
Hotovo
5 min

Připravíme žebírka

Žebírka zbavíme všech tuhých částí včetně blány na jejich povrchu.

Tip: Ke stažení blány můžeme použít suchou utěrku – blána se nám s ní bude držet mnohem lépe a jednodušeji ji stáhneme.

3
Hotovo
5 min

Okořeníme žebírka

Okořeníme žebírka

4
Hotovo
5 min

Naporcujeme žebírka

Za pomoci nože žebírka rozdělíme na požadované porce.

5
Hotovo
5 min

Opečeme žebírka

Pánev rozehřejeme na nejvyšším plamenu. Přidáme olej. Vložíme žebírka a zprudka je opečeme po obou stranách do zlatova (cca 2 minuty na každé straně).

6
Hotovo
20 min

Připravíme omáčku

Po opečení žebírek na pánvi připravíme základ omáčky. Aniž bychom pánev umyli, přidáme postupně cibuli a česnek. V případě potřeby dolijeme olej.

Dále přidáváme všechny zbylé ingredience – olivy, kapary, majoránku, čili vločky a rozmačkaná rajčata. Redukujeme, dokud nevznikne táhlá hmota.

7
Hotovo
24 h

Zabalíme a vaříme

Žebírka a omáčku vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

Vodní lázeň předehřejeme na 70 °C.

Vložíme sáček a vaříme následujících 24 hodin.

Tip: Aby se vám nevyvařila voda, můžete hrnec pokrýt kuchyňskou fólií.

8
Hotovo

Podáváme

Žebírka vyjmeme ze sáčku. Vložíme na talíř společně s omáčkou, případně nějakou přílohou podle vaší chuti. Okamžitě podáváme.

blank
Jemná grilovaná sous vide chobotnice
předchozí
Grilovaná sous vide chobotnice
opečená kuřecí prsa
další
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Kuřecí prsíčka s bramborami a brokolicí
Jemná grilovaná sous vide chobotnice
předchozí
Grilovaná sous vide chobotnice
opečená kuřecí prsa
další
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Kuřecí prsíčka s bramborami a brokolicí

Přidejte svůj komentář